eur:
387.41
usd:
357.73
bux:
68263.44
2024. május 23. csütörtök Dezső

Szávay Ágnes az elődöntőért játszhat

Két játszmában, 6:4, 7:6-ra nyert Szávay Ágnes az amerikai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében az ukrán Julia Vakulenko ellen és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Julia Vakulenko sem tudta megállítani Szávay Ágnest az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a magyar sportoló két játszmában, 6:4, 7:6-ra nyert a világranglistán 50. ukrán ellenfelével szemben és bejutott a legjobb nyolc közé.

A 19 éves magyar játékos az első játszmát viszonylag simán nyerte, míg a másodikban 6:6 után következett a rövidítés. Ebben Szávay Ágnes megállíthatatlan volt, hiszen Vakulenko összesen egy pontot tudott szerezni.

"Ági ma sajnos nem játszott valami jól a 2. játszma rövidítését leszámítva (amit 7:1!-re nyert), viszont amikor kellett hihetetlenül odatette magát, és igazi sportemberként a szívét-lelkét kitette a csodálatos bravúr érdekében" - írja a magyar teniszező honlapja.

Létrejött a visszavágó

Szávay Ágnes a nyolc közé jutással pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el. Következő ellenfele a 2004-es győztes, negyedik helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova lesz.

Létrejött tehát Szávay Ágnes titkos reménye: a New Haven-i visszavágó. "Az orosz elleni meccsen már nem Ági lesz az esélyes, de ha így küzd, mint ma és megpróbál egy kicsit kevesebbet idegeskedni, akkor még a nagyobb bravúr sem elképzelhetetlen. Mindenesetre Áginak nincs vesztenivalója, innen már minden pont ajándék" - fogalmaz az oldal.

Szávay Ágnes egyébként párosban is remekel, hiszen a cseh Vladimira Uhlirovával az oldalán ott is bejutott a legjobb nyolc közé, miután két játszmában, 7:5, 6:4-re győztek a negyedik helyen kiemelt Alicia Molik, Mara Santangelo ausztrál, olasz duó ellen.

Az elődöntőbe jutásért Szávay Ágnesék a Stephanie Foretz, Jaroszlava Svedova francia, orosz kettősel küzdhetnek meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

A kormány áttekintette a háborús helyzetet, amely szerintük Ukrajna számára kedvezőtlenül alakul, a sorozás pedig a kárpátaljai kisebbségre is kiterjedhet. Az Európai Unió Bíróságnál több magyar eljárás is zajlik, ezek közül a menekültügyi rendszer miatt hozott korábbi ítélet végrehajtása kapcsán újabb elmarasztaló döntésre számítanak, a kabinat arra számít, hogy napi pénzbírság kiszabásáról dönt majd a testület – ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A kormány legújabb döntéseit ismertető eseményt élőben közvetítjük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×