eur:
394.57
usd:
354.69
bux:
72936.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Wayne Rooney harmadszor is eltörte a lábát

"A vasárnapi döntetlen miatti szomorúságunkat csak fokozza, hogy Wayne Roney lábának megröntgenezése után kiderült: hajszáltörés keletkezett. Egyelőre nem tudom megmondani, mikor térhet vissza" - mondta Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere.

Rooney a Reading elleni, vasárnapi bajnoki mérkőzés első félidejében sérült meg. A találkozó után egy manchesteri kórházban megröntgenezték, lábában törést diagnosztizáltak. A Manchester United hivatalosan nem jelezte, mikorra várható a játékos felépülése, az orvosok szerint a gyógyulás legalább hat-nyolc hetet vesz majd igénybe.

Anglia első számú csatára így kénytelen lesz kihagyni a németek elleni, augusztus 22-i barátságos mérkőzést, s minden bizonnyal az őszi Európa-bajnoki selejtezők többségét. Steve McClaren kapitány nagy bajban van: Rooney mellett Michael Owen sem egészséges, a többi, számításba vett támadó közül pedig Peter Crouch, Darren Bent és Jermain Defoe nem kezdő játékos a csapatában.

Sir Alex nem igazol újabb csatárt

Ami a Manchester Unitedet illeti, Sir Alex kijelentette, nem igazol újabb csatárt, a Tévez, Saha és Solskjaer alkotta trió képes lesz pótolni Rooneyt.

A 21 éves csatár profi pályafutása során harmadszor törte el a lábát. Először 2004 nyarán, a portugáliai Európa-bajnokságon láb-középcsontja tört el, akkor 96 napot hagyott ki. (Majd első mérkőzésén mesterhármast lőtt a Manchaster Unitedben bemutatkozva a Fenerbahce ellen.)

2006 áprilisában, a Chelsea elleni bajnokin ismét lábtörést szenvedett. Akkor 47 nap után ismét játszott, mégpedig a világbajnokságon - de aligha volt száz százalékos állapotban.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×