eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Alonso nem biztos abban, hogy marad a McLarennél - videóval

A világbajnoki címet védő Fernando Alonsónak "erős kétségei" vannak, hogy a következő szezonra is marad-e a McLarennél. A csapatfőnök, Ron Dennis szerint Alonso és vetély-, s egyben csapattársa, Lewis Hamilton között minden korábbinál rosszabb a kapcsolat.

A Hungaroringen, az idei Forma-1-es sorozat 11. állomásán Lewis Hamilton megszerezte a harmadik futamgyőzelmét. Különleges előzmények után: az időmérő edzésen Fernando Alonso szerepelt a legjobban, megelőzve a britet. Ám miután a spanyol világbajnok az időmérőn akadályozta a boxban Hamiltont, súlyos büntetést kapott.

A hatodik helyre sorolták vissza, s a lassú pályának számító Hungaroringen - amely vezetési technika szempontjából Alonso szerint leginkább a monacóira hasonlít - a versenyen nem tudta ledolgozni a hátrányát.

A verseny után a spanyol arról panaszkodott a BBC Sportnak, hogy nem kap olyan támogatást a McLarentől, mint amilyenre számított. Arra a kérdésre, hogy boldogan maradna-e a McLarennél, így felelt: "Majd meglátjuk..."

Korlátozottak a lehetőségei

Szavai felerősítették az arra vonatkozó találgatásokat, hogy Fernando Alonso kitölti-e a McLarennél a még további két évig futó, egyébként 33,8 millió fontot hozó szerződését. Ugyanakkor a lehetőségei korlátozottak: a legvalószínűbb a BMW Sauberhez való átigazolása lenne.

Ron Dennis, a McLaren főnöke a verseny után elismerte, hogy Fernando Alonso és Lewis Hamilton kapcsolata a verseny után a mélypontra jutott.

"Mindketten éhesek a sikerre"

Miután Dennis heteken keresztül mindent megpróbált annak érdekében, hogy ne kerüljön nyilvánosságra a két szupersztár közötti feszültség, immár nem kertel: "Nagy a feszültség a csapaton belül a két pilóta között. Mindkettő fiatal, mindkettő sikeréhes, s fantasztikusan jó, amit bizonyít az is, hogy vezetik a világbajnoki pontversenyt. Ez mindkettőjük számára nehéz időszak, amelyet felelősséggel kell kezelniük."

Hamilton - aki újoncként versenyez a mostani szezonban, s tizenegy versenyéből tízszer dobogóra állhatott - a Hungaroringen is győzött, addigi kétpontos előnyét hétre növelve Alonsóval szemben. Még hat futam van hátra az idei világbajnokságból.

Vasárnapi sikerét annak is köszönheti, hogy Alonso az első rajtkocka helyett az ötödikből indulhatott - büntetésből. A spanyol hátráltatta vetélytársát a kerékcserénél, aki viszont később megtagadta a csapat előre megbeszélt taktikájának végrehajtását. Később azt mondta: "Nem állítom, hogy nem értek egyet Fernando büntetésével."

A verseny után az is kiderült, Hamilton és Alonso nem beszéltek egymással az incidens óta. A brit azt állítja, ő megpróbált beszélni Alonsóval, de a spanyol erre nem volt hajlandó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×