eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hamilton győzni jön a Hungaroringre

"Eltökélt szándékom, hogy győzzek a Hungaroringen" - jelentette ki a Sporting Life című angol sportújságnak a Forma-1 vasárnapi mogyoródi futama előtt adott interjúban az angolok 22 éves sztárpilótája.

A Német Nagydíj nürburgringi futamán nem volt szerencséje Lewis Hamiltonnak. Végül csak kilencedik lett, tehát addig csodálatosan sikeres újonc-éve során első ízben nem került fel a dobogó egyik fokára sem.

McLarenes csapattársa, Fernando Alonso nyert, és ezzel két pontra csökkent Hamilton előnye a tabella élén. A bajnoki címért folyó küzdelem még élesebbé vált.

Mint ismeretes, Hamilton az időfutamban rontotta el a dolgot. A Sporting Life-nak adott interjújában azt mondta, hogy a Nürburgring nyolcadik kanyarjánál van egy kis huppanó, ez dobta meg a kocsit, ezért bicsaklottak meg az első kerekei, aminek következtében a gumikból épített biztonsági falnak csapódott.

Az autója szétment, ő sértetlen maradt, de másnap csak tizedik helyről indulhatott a rajtnál.

Múlt héten három napon át tartottak próbafutamokat Jerez-ben, és Hamilton itt már a legjobb időt érte el. Ez teszi bizakodóvá a vasárnapi verseny előtt. Mint mondta, a MacLaren és a Ferrari kellemetlen botrányát, a kémügyet igyekszik feledni, most csak a Hungaroring technikai problémáira koncentrál.

A fiatal versenyző nagyon vigyáz a jó hírére, a közelmúltban kijelentette, hogy ha csapatáról kiderülne, hogy tisztességtelen ügyletbe keveredett, amikor műszaki adatokat kapott meg a vetélytárs Ferrari-istálló egyik vezető technikusa révén, akkor esetleg elhagyja a McLaren-t.

Most a vasárnapi győzelem a cél. A Nürburgringen feldolgozta magát a kilencedik helyre, s mint mondja, eközben alaposan gyakorolhatta a manőverezést, különösen az előzési technikát. Ezért is reméli, hogy Mogyoródon győzni fog.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×