eur:
389.57
usd:
361.76
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újabb doppingbotrány a Tour éllovasa körül

Újabb súlyos vádak érték a Tour de France profi kerékpáros körverseny éllovasát, a dán Michael Rasmussent.

Pénteken a dán szövetség bejelentette, hogy doppingvétség miatt nem nevezi az idei világbajnokságra és a jövő évi olimpiára a versenyzőt, most pedig egy amerikai mountain bike-os, Whitney Richards azt állította, hogy Rasmussen még 2001-ben doppingcsempészetre akarta rávenni őt.

"Együtt készültünk a 2001-es hegyikerékpáros vébére Coloradóban, majd miután hazatért Olaszországba, megkért, hogy vigyek utána egy pár ott felejtett kerekescipőt. Mivel a doboz túl nagy helyet foglalt volna el a bőröndömben, kinyitottam, de cipő helyett 14 intravénás vérkészítményt találtam benne, amelyet egy orvos barátom a Hemopure nevű tiltólistás szerként azonosított. Azonnal kidobtam a szemétbe, majd amikor később Olaszországban találkoztunk, kérdőre vontam Michaelt. Elismerte, hogy rossz döntést között, ugyanakkor nagyon dühös lett, amikor megtudta, hogy nincsenek már meg a tasakok" - mesélte Richards.

Az amerikai sportoló azért most számolt be az esetről, mert Rasmussen a napokban azt ígérte rajongóinak, hogy bízhatnak benne. A dán sztár nem kommentálta a bejelentést, annyit mondott, hogy ismeri Richardst.

Hazája szövetsége egyébként azért mellőzi Rasmussent, mert a kerekes nem teljesítette kötelezettségét, és nem jelentette be tartózkodási helyét. Ugyanakkor azt nem közölték, hogy miért csak most hoztáj nyilvánosságra az esetet, holott már jóval az idei Tour de France rajtja előtt, június 21-én döntöttek az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×