eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A legújabb brazil csodagyerekért harcolnak a gigászok

Sorban állnak a kérők a legújabb brazil csodagyerek, Alexandre Pato kegyeiért. A jelenleg a kanadai junior világbajnokságon szereplő 17 éves játékos megszerzését kulcsfontosságúnak tartja a Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti, de a BL-győztes olasz gárdának a Chelsea ajánlatát kellene túllicitálnia. A londoni Kékek másik három futballista megszerzésében is érdekeltek.

A nyári átigazolási szezon egyik legkeresettebb játékosa a brazil csodagyerek, Alexandre Pato. Az Internacional 17 éves középpályása jelenleg Kanadában szerepel a selecaóval az U20-as világbajnokságon, és a Dél-Korea elleni találkozón két góllal segítette a brazil együttest a győzelemhez.

A szupertehetséges tini menedzserek és európai klubvezetők, illetve edzők tucatját vonzotta Kanadába, akik mind Pato kegyeit keresik. A BL-győztes Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti a helyszínen tekintette meg a brazilok legutóbbi csoportmeccsét, és a Pato (Kacsa) becenévre hallgató futballista teljesítménye lenyűgözte az olasz szakembert.

Fényes jövő vár rá

"A fiú nagyon jó. Még fiatal, de a képességei alapján fényes jövő vár rá" - nyilatkozta Ancelotti, aki mindent megtesz, hogy a San Siróba csábítsa Patót.

A szakember reményeit erősítheti, hogy Pato korábban kijelentette: szívesen szerepelne egy csapatban két honfitársával, Kakával és Ronaldóval.

Korábban a Milan alelnöke, Adriano Galliani azt közölte, hogy a piros-feketék nem adnának akkora összeget a brazil tehetségért, amennyit a klubja kér.

Megy fel az ára

Az Internacional a hírek szerint 10 millió font körüli összegért elengedné a játékost, ám a hatalmas érdeklődés minden bizonnyal feljebb viszi Pato árát.

A középpályás ügynöke megerősítette, hogy az angol Chelsea közel 10 millió fontos ajánlatot tett Patóért, de korábban a Milan, a Real Madrid és az Inter is hivatalosan érdeklődött a brazil tehetség iránt.

Gilmar Veloz hozzátette: megvizsgálják az ajánlatokat, majd tárgyalnak a brazil klubbal is Pato jövőjéről, de várhatóan az év végére kiderül, hol folytatja a középpályás. A FIFA szabálya szerint egy játékos csak 18. életévének betöltése után igazolhat külföldre, így a Patóért harcoló csapatoknak meg kell várniuk a szeptembert.

Az Internacional elnöke szerint most még felesleges lenne eladniuk a játékost, hiszen szeptemberig úgy sem léphetne pályára új klubjában.A Milan és a Chelsea egy másik ügyben is érdekelt. A BL-győztes olaszok megpróbálják visszacsábítani a tavaly nyáron 30 millió fontért a londoni klubnak eladott ukrán Andrij Sevcsenkót. A Kékek természetesen nem szívesen jönnének ki rosszabbul az üzletből, de nem is áll szándékukban megválni a csatártól.

Sevcsenko ügynöke kizárta annak lehetőségét, hogy a támadó visszaköltözne a San Siróba. Stephen Curnow kiemelte: Seva nem kívánkozik el az angol klubtól, és bár első szezonja nem sikerült úgy, ahogy várta, mindent megtesz, hogy a jövőben eredményesebb legyen, és sikereket érjen el a Chelsea-vel.

Három játékost csábít a Chelsea

A Chelsea közben több vasat is a tűzben tart: folytatják az egyezkedést a Lyonnal a francia válogatott középpályás, Florent Malouda átigazolásáról, hamarosan hivatalosan is bemutatják a brazil védőt, Alexet, mint a legfrissebb szerzeményt, és a szintén brazil Daniel Alves megszerzéséről sem tettek le a londoni klubnál.

A három játékos közül Alex helyzete tűnik a legtisztábbnak, ugyanis eddig is a Chelsea tulajdonában állt, de a munkavállalási engedély hiányában a holland PSV-t erősítette.

A Sevilla alaposan megkéri Daniel Alves árát, ugyanis csak akkor hajlandóak tárgyalóasztalhoz ülni Peter Kenyonnal, a Kékek ügyvezetőjével, ha 20 millió fontos ajánlattal érkezik. A Chelsea menedzsere, José Mourinho ragaszkodik a brazil jobb oldali hátvéd megszerzéséhez, de a klub eddig 16,8 milliós ajánlott.

Malouda esetében is a klub, nevezetesen a Lyon jelenthet gondot, ugyanis a francia egyesület 13,5 millió font alatt nem engedné el játékosát. A vb-ezüstérmes középpályás már korábban kijelentette, hogy a Chelsea-ben folytatná, egyrészt mert régi barátja, Didier Drogba is ott szerepel, másrészt meggyőzték José Mourinho tervei.

Peter Kenyon elismerte, hogy teljes gőzzel zajlanak a tárgyalások, nincs messze a megegyezés, és reméli, hogy még a héten nyélbe ütik az üzletet a Lyonnal.

Szerző: Kaposi Dávid

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×