eur:
388.99
usd:
360.7
bux:
68067.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ecclestone: nem vonhatnak le pontokat a pilótáktól a kémügy miatt

Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsőszámú vezetője szerint a pilótáktól nem vonhatnak le pontokat, még abban az esetben sem, ha kiderül, hogy a kémügyként elhíresült históriában a Ferraritól értékes információk kerültek a McLaren birtokába.

Ecclestone a The Times című tekintélyes szigetországi napilapnak azt nyilatkozta, elképzelhetetlennek tartja, hogy a vb-pontversenyben éllovas brit Lewis Hamilton vagy a spanyol Fernando Alonso pontokat veszítsen.

"Az ügyet a helyén kell kezelni. A legfontosabb az, hogy ne kövessünk el hibákat. A csapatoktól lehet pontokat levonni, a pilótáktól azonban nem. Õk beülnek az autóba és versenyeznek" - mondta.

Az ügy előzménye az, hogy Nigel Stepney, a Ferrari volt technikai igazgatója fontos dokumentumokat adott át az azóta menesztett Mike Coughlannek, a wokingi istálló vezető mérnökének. Az olasz istálló úgy véli, hogy ezzel az akcióval a rivális előnyhöz jutott.

A McLaren közölte, hogy egyetlen alkalmazottján kívül más nem tudott a dokumentumokról és kész az összes ezzel kapcsolatos anyagát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a Ferrari rendelkezésére bocsátani, sőt a FIA a versenyautókat is részletesen átvizsgálhatja.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×