eur:
389.12
usd:
362.22
bux:
68693.83
2024. május 8. szerda Mihály

Órákon belül klasszis védőt igazol a Real Madrid

Az olasz és a spanyol sajtó értesülése szerint órák kérdése, és a Real Madrid és az AS Roma megállapodásra jut a román középhátvéd, Cristian Chivu átigazolása ügyében.

A román védőjátékos az elmúlt hetekben az átigazolási piac egyik legkeresettebb portékája volt, az Inter, a Barcelona és a Real Madrid is tárgyalt az ügynökével.

Az AS Roma hajlandó lemondani róla, de a spanyolok jelentkezése után nyilvánvalóvá vált, hogy szívesebben adná el külföldre, mint hogy a hazai riválist erősítse.

A Barcelona is sokáig versenyben volt, még azt követően is, hogy a katalán klub nagyon sok pénzt elköltött Henry, Abidal és Yaya Touré szerződtetésére, miközben a bevételi oldalon szinte semmi nem szerepel egyelőre.

A legjobb ajánlatot azonban a Real Madrid tette - sőt Predrag Mijatovics, a Madrid sportigazgatója már Rómában van, hogy tárgyaljon a resitai születésű hátvéd ügyeit intéző ügynökkel, Ernesto Bronzettivel.

A Madrid 16 millió eurót hajlandó fizetni az AS Romának, és öt évre összesen 25 millió eurót a román játékosnak. Ez az összeg magasabb, mint amennyit bárki is keres az olasz futballban.

Nem csoda, hogy a Roma sportigazgatója, Daniele Prade lelkesedett: "Ha az ajánlat hivatalossá válik, mi örömmel rábólintunk."

A Madrid egyébként szeretné a pénz egy részét kiváltani Cicinho átengedésével. A brazil védőt fél évvel ezelőtt szívesen leigazolta volna a sárga-bordó klub, de akkor sérülése közbeszólt.

A Madrid ajánlotta az olaszoknak Júlio Baptistát és Antonio Cassanót is - ám egyikükre sincs szüksége a Romának. Cassano, mint emlékezetes, az Örök Városból szerződött a madridhoz, nem éppen békében elválva a "Farkasoktól".

Cristian Chivu érkezése után elképzelhető, hogy a Madrid hajlandó lemondani Fabio Cannavaróról. A tavaly decemberben a világ legjobbjának választott védőt a Juventus nagyon szívesen visszavenné.

Ismerje meg Ön is a román védő játékát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Közelebb került Magyarország a legnagyobb befektetőkhöz

Közelebb került Magyarország a legnagyobb befektetőkhöz

A térségünk a tőkepiacok tekintetében komoly növekedési potenciállal rendelkezik, sok külföldi befektető mégis nehézkesen éri el a régiónkat, mivel ezek a piacok számukra túl kicsinek számítanak vagy egy magánbefektetőnek túl távoliak és ismeretlenek. A hazai befektetők mellett ezeket a befektetőket célozzák meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényeit fogja össze. Fazekas Gábort, az OTP Global Markets igazgatóját az OTP CETOP részvényalap bevezetéséről, a régió helyéről és megítéléséről a külföldi nagybefektetők portfóliójában, valamint a befektetési megoldásban lévő lehetőségekről kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×