eur:
388.7
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Gyerekeket és amatőröket is edzene Erdei Zsolt

Bokszedzést ajánl Erdei Zsolt azoknak, akik munkaidejük nagy részét irodában ülve töltik. A Boksz Világszervezet félnehézsúlyú világbajnoka az InfoRádiónak elmondta: karrierje befejeztével gyerekekkel kíván foglalkozni, ugyanis az ökölvívás sok mindenre megtanít.

Többször beszélt arról, hogy szeretne edzősködni, szeretné a tudását átadni a fiataloknak? Mikor kerülhet erre sor?

A pályafutásom befejeztével. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek sportoljanak. Nem kell élsportolónak lenni, elég, ha mozog, legyen szó bármilyen sportról. Én ökölvívó edző lennék, mert ahhoz értek, és sok mindenre meg tudnám tanítani a gyerekeket a bokszedzésen. Az életem során sok dolgot megtanultam, és a bunyó ebben nagy szerepet játszott. A boksz tiszteletre nevel, és életszerű helyzeteket hoz elő, amelyekben ha meg tudunk felelni, akkor az életben is megálljuk a helyünket. Úgy érzem, hogy jók az edzői kvalitásaim, és majd ha edzést tartok, bárki nyugodtan hozhatja a gyermekét, mert biztos, hogy a legjobbat kapja.

Ezt Budapesten tervezi?

Még nem tudom, de az biztos, hogy Magyarországon.

A gyerekek mellett foglalkozna másokkal is?

A hobbistákkal is szívesen foglalkoznék. Sok olyan ember van, aki ül az irodában egész nap, mozgásra van szüksége, majd lemegy egy bokszedzésre, és beleszeret. Korábban tartottam edzéseket irodai alkalmazottaknak, és a fáradtságukat leküzdve a boksz hatására feléledtek. Érdekes, hogy két "nyúlnak" tűnő ember a szorítóban hatalmas csatát vív, és mindezt élvezi is.

Az interjút teljes terjedelmében szombat délután 16 és 17 óra között az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×