eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb beismerés: "Évekig doppingoltam"

Beismerte, hogy éveken át doppingolt Jörg Jaksche, a németek profi kerékpárosa.

"Az 1997-es Tour de Suisse előtt kezdtem el EPO-t használni, az egyik kísérő fecskendezte esténként a karomba. Úgy érzem, a sportág szempontjából fontos, hogy valaki előálljon, és közölje: oké, így zajlanak a dolgok nálunk" - mondta a Spiegel magazinnak a május óta eltiltott 30 éves kiválóság, aki a jövőben koronatanúként kívánja segíteni a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) munkáját.

A 2004-es Párizs-Nizza verseny győztese azt is bevallotta, hogy 2005-től a spanyol doppingbotrányban főkolompos dr. Eufemiano Fuentes páciense volt, és "Bella", illetve "Nr. 20" kódneveken szerepelt az orvos feljegyzéseiben.

Jaksche arra is kitért, hogy a tiltott teljesítménynövelő készítmények az istállóvezetők tudtával kerültek a versenyzőkbe.

"Most minden csapatfőnök a tiszta kerékpársportért küzd, miközben annak idején belőlünk gazdagodtak meg, és ők szerezték be a doppingszereket nekünk" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×