eur:
389.67
usd:
361.84
bux:
68482.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az MTK örmény, a Honvéd moldovai ellenfelet kapott

Az MTK az örmény MIKA Astarak, a Budapest Honvéd a moldovai Nistru Otaci ellen lép pályára a labdarúgó UEFA-kupa selejtezőjének első fordulójában - derült ki az Európai Labdarúgó Szövetség nyoni székházában tartott pénteki sorsoláson.

Az MTK hazai pályán játszik az első találkozón, míg a Honvéd Moldovában kezdi meg a szereplést.

Az első mérkőzéseket július 19-én, a visszavágókat augusztus 2-án rendezik.

Supka Attila, a Honvéd vezetőedzője egyelőre információkat gyűjt a leendő ellenfélről. "A moldovaiakról nem tudunk sokat, annyi biztos, hogy az ottani bajnokság harmadik helyén végeztek, a kupában pedig ezüstérmet nyertek. Hét éve a Debrecennel csatáztak az UEFA Kupa selejtezőjében, akkor a DVSC kettős győzelemmel búcsúztatta őket. Mi is erre készülünk, szerencsére idegenben lesz az első meccs" - nyilatkozta a kispesti gárda trénere a távirati irodának.

Garami József, az MTK szakvezetője szerint érdekes találkozó vár tanítványaira Örményországban. "Jereván nagyon messze van, ráadásul a MIKA ellenünk tartja a stadionavatóját, tehát minden bizonnyal elszántan fog játszani. Érdekes, hogy hat brazil futballista is van a keretükben. Persze jobb lett volna itthon játszani a visszavágót, de ez van, így kell kivívnunk a továbbjutást" - emelte ki a kék-fehérek vezetőedzője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×