eur:
395.32
usd:
356.58
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Kovács Katalin nyert, Janics Natasa összeomlott

Kovács Katalin és Vereckei Ákos győzött a kajak egyesek 500 méteres versenyében a szegedi kajak-kenu országos bajnokságon, így ebben a számban ők képviselhetik Magyarországot a június 28-án kezdődő spanyolországi Európa-bajnokságon. Kenu egyesben Vajda Attila nyert, ezzel ő is kvalifikálta magát.

A hétvége legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye Kovács Katalin, valamint az ebben a számban olimpiai bajnok Janics Natasa és a világ- és Európa-bajnoki címvédő Benedek Dalma összecsapása volt.

A délelőtti előfutamokból az MTK 21-szeres világbajnoka került a legjobb idővel a fináléba, Janics Natasa közel öt másodperccel maradt le, Benedek Dalma pedig csak futamharmadikként biztosította a helyét a döntőben.

A fináléban sokáig úgy tűnt, hogy csak az utolsó méterek döntenek majd a végső sorrendről, 100 méterrel a vége előtt azonban Janics Natasa elfáradt, és a nézők legnagyobb megdöbbenésére leállt, feladta a versenyt. Végül Kovács Katalin szoros küzdelemben előzte meg Benedek Dalmát.

"Õszintén szólva kicsit igazságtalannak éreztem, hogy ismét válogatóznom kell ebben a számban, hiszen ebben az idényben már Natasát és Dalmát is legyőztem egyszer-egyszer. Emiatt újabb három hét kemény, fegyelmezett munka következett a számomra, de most már vége, legalábbis a válogató időszaknak. Most nagyon boldog vagyok" - mondta Kovács Katalin, aki 1000 méter egyesben is résztvevője az Eb-nek.

Janics Natasa a partraszállást követően eltűnt a csónakházban, és nem nyilatkozott a sajtó őt üldöző képviselőinek.

Vereczkei visszatért

A férfiak hasonló számában Vereckei Ákos visszaszerezte tavaly elvesztett helyét Benkő Zoltántól, és magabiztos sikerével újra ott lehet a nemzetközi porondon.

"Olyan teljesítményt nyújtottam, amilyet kellett. Véleményem szerint ezzel a produkcióval a nemzetközi mezőnyben is lesz keresnivalóm." - fogalmazott a szám 1998-as, 1999-es és 2001-es világbajnoka.

Benkő Zoltán csak harmadikként futott be Boros Gergely mögött, de vigasztalhatja, hogy 1000 méteren ő a kajak egyes magyar indulója a kontinensbajnokságon.

A leghosszabb távon már szintén csapattag kenus Vajda Attila ezúttal rajthoz állt 500 méteren is, és próbálkozását siker koronázta: remek hajrával szerezte meg az országos bajnoki címet, ezzel ebben a számban is kvalifikálta magát az Eb-re.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 21:25
×
×
×
×