eur:
387.88
usd:
360.05
bux:
0
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Két vébéről is lemaradtunk egy nap alatt

Finnország rendezheti a 2012-es jégkorong-világbajnokságot. A szintén jelentkező magyarok a nemzetközi szövetség moszkvai kongresszusán a szavazás előtt visszaléptek. Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong-szövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta: taktikai okból döntöttek a visszalépés mellett. Hozzátette: a kudarc után sem veszítik el kedvüket, és jelentkeznek a 2013-as és a 2014-es viadal megrendezésére is.

Finnország rendezheti a 2012-es jégkorong-világbajnokságot - döntött a nemzetközi szövetség Moszkvában tartott kongresszusa. A viadalra szintén kandidáló magyar szervezet a szavazás előtt visszalépett.

Studniczky Ferenc, az Magyar Jégkorong-szövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta: taktikai okból döntöttek a visszalépés mellett, ugyanis úgy vélték, hogy ez segítheti a jövő évi divízió I-es vébé megpályázásának esélyeit. Hozzátette: ez sajnos nem vált be, ugyanis Japán rendezheti meg a divízió I-es viadalt, a voksoláson a magyar pályázat már az első fordulóban kiesett.

A szövetség első embere hangsúlyozta, hogy a finnek és a svédek erősek voltak, és ajándékok és mezek osztásával próbálták meggyőzni a szavazókat.

Studniczky Ferenc kiemelte: nem veszítik el a kedvüket, és megpályázzák a 2013-as és a 2014-es A-csoportos vébét is.

A jövő évi, magyar érdekeltségű divízió I-es vb-t Japánban, Szapporóban rendezik április 13. és 19. között. Itt a magyar és a házigazda japán mellett az ukrán, az észt, a litván és a horvát válogatott szerepel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Resperger István az Arénában az atomfegyverek stratégiai csapdájáról

Augusztus végére jöhet el a holtpont az ukrajnai háborúban Resperger István ezredes szerint. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Biztonságkutató Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, az ukrán lőszerhiány, Oroszország területi nyereségei, valamint a hadigazdálkodás okozta nehézségek és az időjárás is megakaszthatja a harcokat. Szerinte lehetséges a francia szerepvállalás a háborúban, mégsem lenne sok haszna. Atomfegyverek bevetéséről pedig "nem egy ember dönt".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×