eur:
389.12
usd:
362.22
bux:
68693.83
2024. május 8. szerda Mihály

A Szőke Angyal lesz a Real Madrid új edzője

Az AS madridi sportnapilap - később több forrásból is megerősített - értesülése szerint július elsejétől a klub korábbi játékosa, a német Bernd Schuster követi Fabio Capellót a Real Madrid kispadján. Ramón Calderón, a "királyi klub" elnöke hajlandó mind az olasz edzőnek, mind pedig Schuster jelenlegi munkaadójának, a Getafénak kártérítést fizetni.

Állítólag Calderónnak sikerült megegyezésre jutnia Capellóval. Eszerint az olasz edző még két évig érvényes szerződésének csak fele idejére kapja meg a pénzét - de ha azt megkapja, mehet Isten hírével.

A Getafe egymillió eurót kér a 2008-ig (azaz még további egy szezonon keresztül) szerződésben lévő edzője, Bernd Schuster elengedéséért. Ez sem lehet akadály.

A hajdanán Szőke Angyalnak becézett német középpályás tehát visszatér a Bernabéuba. De miért éppen ő?

A másik madridi napilap, a Marca, például még úgy tudja, Calderón nem mondott le a Liverpoolnál dolgozó Rafa Benítez, sőt a Chealsea-nél edzősködő José Mourinho megszerzéséről sem, ám a Madridnál uralkodó munkamegosztás miatt szinte kizárható érkezésük.

Benítez és Mourinho is csak akkor lett volna a Madrid edzője, ha "szabad kezet" kap az igazolásokban.

Szebben fogalmazva: ha angol típusú menedzserként dolgozhat, ha a vezetőedzői poszt mellé megkapja a sportigazgató jogosítványait és feladatkörét is. Ez azonban szinte kizárható.

Különösen azt követően, hogy az elmúlt 12 hónapban a Boca Juniors, a Bayern München, a Valencia és a Barcelona által is csábított Bernd Schuster hajlandó a Real Madridhoz szerződni.

Schuster érkezésének hírét egyelőre mindenki ünnepli a Madridhoz közel állók közül.Kiemelik, hogy Capellóval ellentétben Schuster a támadó futball híve (jegyezzük azért meg: mostani csapata, a Getafe a spanyol liga legszilárdabban védekező alakulata).

A játékosként Európa-bajnok egykori középpályás máris véleményt formált néhány kérdésről. Elmondta, hogy a Madrid játékában jól működhet az általa biztosított "spanyol-német" keveredés: a német fegyelmezettséget akarja ötvözni a spanyolos technikával.

Elárulta, hogy nagyon tetszik neki a vetélytársak közül például, a Sevilla kiegyensúlyozott játéka, és hogy szüksége lenne egy olyan típusú játékszervezőre, mint amilyen Xavi vagy Cesc Fabregas.

A Madrid híveit, alkalmasint az érdekli elsősorban, hogy Schuster érkezésével miként változhat meg a játékosállomány, támadóbb szellemű lesz-e a csapat.

A német edző a klub fiatal játékosait - beleértve Diarrát és Robinhót - megtartaná, ugyanakkor nagyon örülne Cristiano Ronaldo megszerzésének.

Robinhóról szólva elmondta: kiváló játékos, de önbizalmat kell neki adni.

Elégedett az idősebb korosztályhoz tartozó Van Nistelrooyjal is: szerinte a holland egyetlen problémája, hogy nem kap elég labdát.A jelek szerint Cannavaro és Helguera jövője enyhén szólva bizonytalan a Bernabéuban.

A Madrid szinte biztosan leszerződteti a nyártól a világbajnoki ezüstérmes német Christoph Metzeldert, s közel áll a megegyezéshez a Deportivo elnökével a portugál Jorge Andrade ügyében is.

Schuster szerint fölösleges két védekező középpályás, közülük az egyik (ha olyan képességű futballista játszik mögötte, mint Makelele volt), nyugodtan foglalkozhat inkább a támadásokkal.

Schuster nagyon szeretne egy olyan típusú játékost a Madridba, mint Michael Ballack. Akár magát a német középpályást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Közelebb került Magyarország a legnagyobb befektetőkhöz

Közelebb került Magyarország a legnagyobb befektetőkhöz

A térségünk a tőkepiacok tekintetében komoly növekedési potenciállal rendelkezik, sok külföldi befektető mégis nehézkesen éri el a régiónkat, mivel ezek a piacok számukra túl kicsinek számítanak vagy egy magánbefektetőnek túl távoliak és ismeretlenek. A hazai befektetők mellett ezeket a befektetőket célozzák meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényeit fogja össze. Fazekas Gábort, az OTP Global Markets igazgatóját az OTP CETOP részvényalap bevezetéséről, a régió helyéről és megítéléséről a külföldi nagybefektetők portfóliójában, valamint a befektetési megoldásban lévő lehetőségekről kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×