eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hihetetlen tömegverekedés és orrtörés - videókkal

Tömegverekedéssel ért véget a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Valencia-Inter mérkőzés. A bunyóban a milánói klub egyik játékosának orrát betörték. A Liverpool-Barcelona csata után mindkét szakvezető a Vörösök remek teljesítményét emelte ki, a katalán gárda szakvezetője, Frank Rijkaard szerint az angol klub képes elhódítani a trófeát. José Mourinho rendkívül hatásos beszédet intézett játékosaihoz a szünetben, amely után megfordították az eredményt.

Gólt nem, csak nagy küzdelmet hozott az Valencia-Internazionale mérkőzés a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A feszült hangulatú találkozó botrányba fulladt, mivel az olasz klub csalódott futballistái nehezen viselték el a kiesést.

A lefújást követően Carlos Marchena és Nicolas Burdisso esett egymásnak, majd szétválasztásukra siettek mindkét együttes futballistái és az edzői stáb tagjai.

Már lenyugodni látszottak a kedélyek, amikor a Valencia cserejátékosa, David Navarro odarohant, és alattomosan behúzott egyet Burdissónak, akinek eltört az orra.

Az Interből Julio Cruz, Ivan Cordóba és Maicon is a spanyol üldözésébe kezdett, ám a mérkőzésen szerepet nem kapó Navarro sprintelve elmenekült a támadók elől.

A spanyol futballista később sem nyugodott le, és vigyorogva bosszantotta az ellenfelet. A botrány az öltözőfolyosón folytatódott, ugyanis a szemtelenség alaposan feldühítette az Inter cserekapusát, Francesco Toldót, aki Navarro után akart menni a Valencia öltözőjébe, hogy elégtételt vegyen, és ezen tervében Luis Figo és Esteban Cambiasso is követte, ám a biztonsági emberek elállták útjukat.

Bocsánatkérés után nem lesz feljelentés

A Valencia sportigazgatója, az olasz Amadeo Carboni később bement az Inter öltözőjébe, és bocsánatot kért Navarro viselkedése miatt,

A milánói klub elnöke, Massimo Moratti nagylelkűen azt nyilatkozta, hogy nem jelentik fel az UEFA-nál a spanyol egyletet. Az Inter vezetőedzője, Roberto Mancini szégyenletesnek nevezte a történteket, míg Navarrót gyávának tartja.

A két szurkolótábor nem követte a játékosok példáját, és nem történt komolyabb atrocitás a stadionon kívül, bár az Inter csapatbuszát kövekkel dobálták meg.Sikeresen imádkoztak a liverpooliak

Vereséget így még nem ünnepeltek az Anfield Roadon - írta több angol lap is a Liverpool-Barcelona keddi Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után. Jamie Carragher, a Vörösök védője úgy fogalmazott, az utolsó negyedórában jobbára csak imádkoztak. Sikeresen tették, hiszen idegenben lőtt több góllal kiejtették a címvédőt, és bejutottak a legjobb nyolc közé.



A Liverpool menedzsere szerint együttese szinte tökéletes teljesítményt nyújtott. "A két összecsapás alapján megmutattuk, hogy jobbak vagyunk a világ legerősebbnek tartott együttesénél. Most már kellő önbizalommal rendelkezünk, és ez kitart a szezon végéig" - mondta Rafael Benitez.

Az angol együttes játékát dicsérte a Barcelona holland szakvezetője is. "Más csapatok nem képesek ilyen teljesítményre. Kis szerencsével bárkin túljuthatnak a sorozatban. A játékosaimat dicséret illeti, hiszen mindent megtettek, de a Liverpool ellen nehéz játszani" - emelte ki Frank Rijkaard.Mourinho hatásos beszéde

"Vagy élvezitek a nyomást, amit a Porto rátok helyez, és megpróbáltok futballozni, vagy továbbra is becsináltok" - mondta a szünetben játékosainak José Mourinho, a Chelsea menedzsere. Az intelem hatott, ugyanis a londoni együttes Robben és Ballack góljával fordítani tudott, és bejutott a negyeddöntőbe. A német középpályás november először volt eredményes, így az angol lapok nem véletlenül írnak arról, hogy végre törlesztett valamit heti 130 ezer fontos fizetéséből.



A "legfontosabb gólokkal" jutott tovább a Roma


A Roma esélytelenebbként nyert a Lyon otthonában. Az olasz együttes két gólszerzője, Totti és Mancini is azt mondta, hogy életük legfontosabb találatát érték el.

{{keretes_cim}}

Második mérkőzések:
Liverpool-Barcelona 0-1
(Gudjohnsen 75.)
Továbbjutott a Liverpool 2-2-vel, idegenben szerzett több góllal

Valencia-Internazionale 0-0
Továbbjutott a Valencia 2-2-vel, idegenben szerzett több góllal

Olympique Lyon-AS Roma 0-2
(Totti 22., Mancini 44.)
Továbbjutott a Roma 0-2-vel

Chelsea FC-FC Porto 2-1
(Robben 48., Ballack 79., ill. Quaresma 15.)
Továbbjutott a Chelsea 3-2-vel

A szerdai párosítás:

AC Milan-Celtic (0-0)
Bayern München-Real Madrid (2-3)
Arsenal-PSV (0-1)
Manchester United-Lille OSC (1-0)

Valemennyi találkozó 20 óra 45 perckor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

A digitalizáció a 2010-es évek során egyre nagyobb jelentőséget kapott a társadalmi-gazdasági tényezők között egyrészt a digitális eszközök alkalmazásának terjedése, másrészt a gazdasági életben betöltött szerepe révén. Ennek a folyamatnak, amelyet az Ipar 4.0 időszak első hullámának is tekinthetünk, része, hogy ezek az eszközök és megoldások fokozatosan megjelennek a magyar feldolgozóiparban is. Kutatásunk révén arra kerestük a választ, hogy a magyar feldolgozóipar ágazati szerkezete és a digitalizáció térbeli mintázata között vannak-e összefüggések és amennyiben igen, ezek milyen formában jelennek meg egyes ágazattípusok között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×