eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Szombaton egy nő dirigál a magyar NB I-ben

Hiába az utóbbi hónapok példátlanul enyhe időjárása, a magyar futball hosszabb téli álmot aludt, mint a leglustább medve szokott. Hetvennégy napos szünet után, tegnap este a Debrecen-Vasas találkozóval folytatódott a bajnokság.

Miközben Angliában, például, szinte minden csapat legalább 15-18 tétmeccset játszott e periódusban, a magyar kollégák felkészültek. Hogy milyen eredménnyel, az alkalmasint hamarosan kiderül - mindenesetre mellőzzük a minden szezon előtt szokásos optimizmust. Az ősz amúgy sem adna rá sok okot: az MTK fiataljainak előretörésén kívül nem sok örömteli történt.

Persze, gondolhatnánk, a tavaszra minden jobb lesz. Vélhetően ezt gondolja a legtöbb klubvezető is, a korábbi évekhez képest, pénztelenség ide, vagy oda- meglehetősen sok volt a változás. A Honvéd 12 játékost igazolt, s 14-et küldött el, a Debrecen ötöt igazolt, s 14-et küldött el, a Tatabánya nyolcat küldött el, s nyolcat is igazolt.

A lépések egy része (legalábbis, ami a leépítéseket illeti) akár pozitívum is lehetne, de az is nyilvánvaló, hogy a téli szünetben tovább gyengült a hazai mezőny.

Válogatott, vagy korábbi válogatott játékosok, így Ferenczi, Halmosi, Rajczi, Sitku, Bárányos, Csizmadia szerződtek külföldre, s a helyükre, a nemzetközi piacon fillérekért megszerezhető, elsősorban afrikai játékosok kerültek az NB I-be. Az egyetlen, hazai léptékkel mérve minőségi igazolás a Vasasé: az angyalföldiek Kenesei Krisztiánt csábították haza Kínából.

Ami az esélyeket illeti, még a magyar futball bizonytalanságát kalkulálva is megtippelhető: az MTK ötpontos előnye valószínűleg kitart az idény végéig. Az immár válogatott játékosokra építkező kék-fehérek szinte változatlan kerettel vágnak neki a második szakasznak - s legfeljebb akkor kerülhetnének nehéz helyzetbe, ha három gólfelelősük, Hrepka, Németh és Kanta közül kettő kidőlne a sorból.

A Zalaegerszeg és a Debrecen a legesélyesebb az UEFA-kupa-szereplést hozó második helyre, míg a kiesés leginkább a Vácot és a Kaposvárt, illetve a Tóth Norbert leigazolásával megerősödött REAC-ot fenyegeti. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a magyar futball nem kifejezetten dicséretes bizonytalanságáról: szinte bárki bárkit legyőzhet.

De ne gondoljuk, hogy ezért lenne különleges a tavaszi rajt. Szombaton ugyanis, a magyar futballbajnokságok 105 éves történetében először, Gaál Gyöngyi személyében egy hölgy vezeti a Kaposvár-Vác mérkőzést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×