eur:
393.22
usd:
367.87
bux:
65951.82
2024. április 24. szerda György

Hiába részegesek, megverték a Barcát - képgaléria

Rafa Benítez volt az egyik hőse a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntőinek. A Liverpool spanyol edzője a Barcelona elleni mérkőzésen az edzőtáborozás idején elkövetett botrányaik ellenére pályára küldte Bellamyt és Riisét. Õk ketten szerezték aztán az angolok góljai a Nou Campban.

A két játékos, néhány további társukkal egyetemben, berúgott a BL-mérkőzés előtti edzőtáborozás napjaiban, egy portugáliai karaokebárban. Később a táborban Bellamy golfütővel verte a norvég csapattárs lábait. A klub mindkettőjüket megbüntette, a walesi főbűnöst, például, 30 millió forintnak megfelelő bírságra ítélte. Ám Rafa Benítez úgy döntött, a játékukra szükség van a Barcelona ellen. Bellamyt, például, a házi gólkirály, Peter Crouch-ot mellőzve küldte pályára.

A mérkőzés első 44 perce a Barcelonáé volt, bár Deco Zambrotta beadásából elért fejes gólja után kevés ígéretes helyzete akadt. Ráadásul a félidő utolsó pillanataiban Bellamy, aki korábban már kihagyott egy helyzetet, kiegyenlített.

A második játékrészben, bár Ronaldinho, Saviola és Messi mellé később beállt Iniesta és Giuly, majd Saviolát váltva beszállt Gudjohnsen is, a katalánok érthetetlenül gyengén támadtak. Saviola kiugrásán kívül helyzetük csak Riise gólja után alakult ki, legígéretesebb kísérletük Deco szabadrúgásból elért kapufája volt. A Liverpool nagyon okosan futballozva megérdemelten győzött. A Barcelona 2003 áprilisa, a Juventus elleni bukása óta most először kapott ki BL-mérkőzésen a Nou Campban.

A Roma és a Lyon mérkőzésén a játékosok csak helyzetekig jutottak, a korábbi mérkőzéseken nagyon eredményes támadók ezúttal nem tudtak gólt szerezni.
A Porto gyorsan vezetést szerzett José Mourinho Chelsea-je ellen, de néhány perccel később Sevcsenko kiegyenlített.

A barcelonain kívül a milánói hozta a legjobb meccset. Az influenzája után visszatérő Canizares kapus hibái miatt az Inter már a találkozó elején előnybe kerülhetett volna, de aztán csak a 29. percben talált Cambiasso a kapuba. A spanyolok nem hagyták magukat, s két távoli lövéssel két gólt is szereztek - kétszer is egyenlítve megszakították az Inter győzelmi sorozatát, s kedvező reményekkel várják a visszavágót.

{{keretes_cim}}

Szerdai játéknap, első mérkőzések
Barcelona-Liverpool 1-2

(Deco 14., ill. Bellamy 44., Riise 74.)
AS Roma-Olympique Lyon 0-0
FC Porto-Chelsea 1-1

(Raúl Meireles 12., ill. Sevcsenko 16.)
Internazionale-Valencia 2-2
(Cambiasso 29., Maicon 76., ill. D. Villa 64., D. Silva 86.)
A visszavágókat március 6-án rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×