eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Történelmi pillanatok és nagy találkozások szerda este

Négy mérkőzéssel folytatódik szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, ám mindenképpen kiemelkedik az előző két kiírás győztese, a Barcelona és a Liverpool összecsapása. José Mourinho a Chelsea élén tér vissza korábbi sikerei színhelyére, Portóba. Milánóban két remek formában lévő gárda, az Inter és a Valencia találkozik.

A két legutóbbi győztes, azaz a tavaly diadalmaskodó Barcelona és a tavalyelőtt legjobb Liverpool csatája emelkedik ki a nyolcaddöntő szerdai mérkőzései közül a Bajnokok Ligájában. Az angol csapat a hétvégén pihenhetett, a Barcelona viszont rangadó játszott, amelyet 2-1-re elveszített a szintén BL-szereplő Valencia otthonában.

A két együttesnél egyformán belső problémák adódtak a múlt héten: a katalánoknál Samuel Eto'o veszett össze Ronaldinhóval és Frank Rijkaard vezetőedzővel, míg az angoloknál Craig Bellamy ittasan összeverekedett John Arne Riisével a csapat portugáliai edzőtáborában.

Rossz a Barca mérlege

Nem jelez jót a Barcelona számára, hogy gyenge az angol csapatok elleni mérlege, ráadásul a Liverpoolt eddig hazai pályán egyszer sem tudta legyőzni, ugyanakkor a Liverpool idegenbeli teljesítménye nem túl rózsás ebben a szezonban.

A katalán drukkerek számára az viszont megnyugtató lehet, hogy a kiismerhetetlenül cselező Lionel Messit, valamint a jó formában lévő Javier Saviolát is pályára küldi a vezetőedző, ám Eto'o továbbra sem kap szerepet.

Védekező Liverpoolt várnak

A várakozások szerint a Liverpool védekezésre épülő taktikával lép pályára, ez korábban 2005-ben, a BL-győzelemel végződő szezon során már sikeresnek bizonyult több alkalommal is.

További érdekességet jelent, hogy a Liverpool spanyol edző, Rafael Benítez irányítja, és a gárdában három spanyol futballista szerepel, akik közül Luis García és Pepe Reina korábban a gránátvörös-kékeknél is megfordult.Porto-Chelsea: Mourinho visszatér

José Mourinho miatt ígérkezik pikánsnak a Chelsea portói szereplése. Az angol gárda portugál menedzsere korábban két és fél éven át irányította a Portót, egy BL-t egy egy UEFA-kupát nyerve.

A sikeredző 2004-ben hagyta el Portugáliát a Chelsea kedvéért, és azóta két alkalommal már találkoztak a csapatok: 2004 szeptemberében hazai pályán 3-1-re nyertek a londoniak a csoportkörben, majd három hónappal később a Porto 2-1-es sikerrel vágott vissza, ami után mindkét gárda továbbjutott.

A Chelsea trénere nem érzi, hogy nyomás nehezedne rá, de kettős fogadtatásra számít. "Lesznek, akik megértik, hogy új kihívást akartam a világ legjobb bajnokságában, ők nagy örömmel fognak üdvözölni. De lesznek olyanok is, akik nem értik meg egyéni ambícióimat, ők ugyanolyan dalokkal fogadnak majd, amilyeneket Angliában is énekelnek nekem a rivális szurkolótáborok" - nyilatkozta a portugál edző.

Az esélytelenek nyugalmával készülő Porto együttesébe Ricardo Quaresma visszatérhet, míg az egyre magabiztosabbá váló londoni alakulat kezdőcsapatában ismét ott lehet Michael Ballack.

Inter-Valencia: önbizalommal, Vieira nélkül

A hazája bajnokságában szárnyaló és sorozatban 16 győzelmet arató Internazionale a szintén jó formában lévő, vasárnap a Barcelonát legyőző Valenciát fogadja. Roberto Mancini, az Inter vezetőedzője szerint alaposan meghozhatja a spanyol gárda önbizalmát a katalán óriás skalpja, ezért különösen óvatosnak kell lenniük.

Valenciai kollégája, Quique Sánchez Flores a találkozó előtt kiemelte, hogy stabil védekezéssel és a technikai képességeikkel akarják felülmúlni a hazaiakat, bár hangsúlyozta, a párharc két találkozó alatt dől el.

A milánói kék-feketék legnagyobb hiányzója a combsérüléssel bajlódó Patrick Vieira. A spanyol gárda kapujába visszatérhet az influenzából kigyógyuló Santiago Canizares, de Asier del Horno, Rubén Baraja és Vicente Rodríguez továbbra is a maródiak listáján szerepel.

Roma-Lyon: történelmi pillanat

A másik olasz gárda, a bajnokságban második helyez álló Roma a Franciaországban toronymagasan listavezető, a BL utolsó három kiírásában egyaránt negyeddöntőig menetelő Olympique Lyont látja vendégül.

A bordó-sárgák történelmi pillanatként tekintenek a találkozóra, hiszen a klub 1984 óta nem jutott el eddig a legrangosabb európai sorozatban. Luciano Spalletti, a Roma trénere szerint ezen a tényen kívül az is doppingolhatja a futballistáit, hogy hatalmas az érdeklődés a találkozó iránt, várhatóan 75 ezren tekintik meg az összecsapást.

A rómaiak védelméből Christin Chivu hiányozni fog, a román hátvédet Phillippe Mexes helyettesítheti, míg a francia együttesben Tiago sérült.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×