eur:
389.29
usd:
362.56
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ronaldinho az unokaöccsét ajánlja

Az éppen Japánban tartózkodó Ronaldinhót megkérték, tippelje meg, ki lehet a következő évtized három szupersztárja. Két 17 éves srác mellett egy 12 évest említett meg, az unokaöccsét.

Ronaldinho elsőként klubtársát, a már a Barcelona kötelékébe tartozó Giovani dos Santost ajánlotta a világ figyelmébe.

Az ifjú csillag, akit Rijkaard elvitt magával a Távol-Keleten a napokban zajló klubvilágbajnokságra is, a mexikói Monterreyben született 1989-ben, de, mint talán neve is elárulja, brazil származású.

Édesapja, Gerardo dos Santos, azaz Zizinho maga is ismert játékos volt, pályafutása jelentős részében Mexikóban légióskodott.

A srácot, akárcsak Lionel Messit, szinte kissrácként vette meg a Barcelona, a Giónak becézett ballábas ifjú 13 éves kora óta a katalánok játékosa.

2005-ben a világbajnok mexikói csapat tagja, és egyben a második legjobb játékos volt az U17-es világbajnokságon. Csak azért nem tartozik máris a Barcelona első keretéhez, mert Ronaldinho, Márquez és Eto'o a szezonkezdetkor lefoglalta az unión kívüli játékosok három helyét.

A másik megnevezett ifjú Alexandre Pato, azaz a Kacsa, 17 éves, ugyancsak ott van a klubvilágbajnokságon - egyébként az Internacional Porto Alegre játékosa. A brazil bajnokság utolsó előtti fordulójában, a Palmeiras ellen Abel Braga edző végre pályára küldte a nagyok között is.

Az ifjú csatár rúgott egy gólt és adott három gólpasszt, ami bemutatkozásnak nem rossz!

Az O Globo nevű napilap 9,9-es osztályzattal jutalmazta teljesítményét...

Ma délben ő lőtte az Inter első gólját az egyiptomi el-Ahli ellen, nagy szerepet vállalva így abban, hogy a brazil együttes bejutott a klubvilágbajnokság vasárnapi döntőjébe.

A harmadik fickó a legkisebb - de nem kevésbé érdekes figura. Diegónak hívják - és Ronaldinho unokaöccse. A világsztár bátyjának, Roberto de Assisnak a fia.

A 12 éves kisfiú érdekes módon nem Roberto és Ronaldinho egykori csapatában, a Gremióban játszik Porto Alegrében, hanem az Internacionalban, de erre talán magyarázat, hogy anyai nagyapja az Inter korábbi elnöke, Carlos Durán.

Ronaldinho szerint szikrázóan tehetséges, és nagyon szeretné, ha a Barcelona leszerződtetné. Nem rossz tipp, akadt már a Barçának Diegója. Bizonyos Maradona...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×