eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin

A lét a tét a világsztároknak: vérre menő küzdelem várható

Szerda este újabb nyolc mérkőzést játszanak a Bajnokok Ligájában. Bár kevéssé valószínű, hogy a Barcelona ne nyerne Szófiában - de a címvédő akár ki is eshet.

A csoport: veszélyben a Barcelona továbbjutása

A négy kvartettből egyedül az A betűjelűből nem ismert még egyetlen továbbjutó sem. A legjobb helyzetben a még veretlen Chelsea van, amely egy esetleges brémai döntetlennel is biztosítja a helyét a legjobb 16 között.

Ugyanakkor szinte borítékolható, hogy José Mourinho Kékjei az utolsó játéknapon, a Stamford Bridge-en megverik majd a Levszkit, ezért aztán megkezdődött a nagy számolgatás: mi történik akkor, ha a Chelsea megpróbál segíteni a Werderen - a Barcelona kárára? Hiszen Lampard, Ricardo Carvalho és Cech biztosan nem játszhat, s kérdéses Drogba szerepeltetése is.

José Mourinhót, a csapat edzőjét ismerve, elég nehéz elképzelni, hogy a Chelsea szándékosan veszítsen. Ráadásul igazán nagyot nem tud "rúgni" a Barcelonán: ha a katalánok megnyerik hátralévő két mérkőzésüket, s ezen belül nyernek az utolsó játéknapon a Nou Campban a Werder ellen, továbbjutnak. A Barcelonának "létkérdés" a szófiai győzelem, pedig Eto'o, Messi és Saviola ezúttal sem játszhat.

B csoport: harc az egyetlen nyitott továbbjutó helyért

A B csoportból a Bayern München már továbbjutott, a másik, folytatást érő helyért tusakodó Inter és Sporting egymás ellen játszik a San Siróban. Az olaszoknak nem lesz könnyű dolga, mivel, eddigi összes (!) őszi BL-góljuk szerzője, Julio Cruz sérülése miatt nem játszhat. Persze, azért a Crespo, Ibrahimovic csatársor sem hangzik rosszul...

C csoport: csak a csoportelsőség a tét

A C csoportban már csak a csoportelsőség a tét, a Liverpool és a PSV továbbjutott. Bár a Vörösöktől Sissoko és Kewell hiányzik majd, nagy meglepetést jelentene, ha nem nyernének. Ebben az idényben kétarcúvá vált Rafa Benítez csapata: az Anfield Roadon kiválóan szerepel, idegenben vergődik. Most hazai mérkőzés következik.

D csoport: tartalékos lesz a Valencia

A D csoportból a Valencia már továbbjutott - s ez nagyon megnyugtatja Quique Sánchez Florest. A spanyolok vezetőedzője hét (!) játékosáról, Eduról, Vicentéről, Del Hornóról, Tavanóról, Gavilánról, Marchenáról és Albeldáról is kénytelen lemondani, sérülésük miatt. A másik találkozón az AS Romának egyetlen pont is elegendő a továbbjutáshoz a Sahtar Doneck otthonában. Érdekes, hogy mindkét csapatban 3-3 brazil lép pályára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×