eur:
392.99
usd:
366.24
bux:
66624.44
2024. április 26. péntek Ervin

"Thorpe nem akart leszerepelni"

Kockázatkerülő és kiszámítható döntésnek nevezte az InfoRádióban Ian Thorpe visszavonulását Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. A szakember éppen ezért büszke arra, hogy a legnagyobb magyar úszóegyéniségek több olimpiát is vállaltak.

Kiss László szerint várható volt Thorpe lépése, hiszen az ötszörös olimpiai bajnok versenyzőnek egy éve nincsenek komoly eredményei.

A sportág jellegzetességeit figyelembe véve "nagyon nehéz visszazárni a szellemet a palackba", ha egy úszó több hónapot vagy egy teljes évet kihagy - fogalmazott Kiss László, aki kiemelte, hogy naponta hat-hat és fél órát kell felkészüléssel tölteni, és a komoly eredményre vágyóknak egyáltalán nincs lehetőségük kimaradásra, netán éjszakázásokra.

Kínos eredmények helyett

A magyar válogatott irányítója úgy véli, hogy Ian Thorpe éppen ebbe a fegyelmezett életvitelbe unhatott bele, márpedig az rendkívül kínos lett volna számára, ha a jövő márciusi melbourne-i világbajnokságon - hazai közönség előtt - leszerepelt volna.

Kiss László szerint Thorpe-nak sokat kellett volna magyarázkodnia, ha nem szerez érmet, az ausztrál szurkolók többségének pedig már az ezüstérem is csalódást jelentett volna.

Kitartó magyar klasszisok

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy büszke az elmúlt időszak legjobb magyar úszóira, akik közül Güttler Károly öt olimpián vett részt, de Egerszegi Krisztina és Kovács Ágnes is három-három ötkarikás játékokok van túl, a Kőbánya SC 25 éves sztárja pedig a negyedikre készül.

Kiss László szerint Güttlerék példája bizonyítja, hogy minden szempontból sikerült őket felkészíteni, és a nehéz pillanatokban tudták bennük tartani a lelket.

A tavaly októberben visszavonult Risztov Éváról azt mondta, hogy eredményei elismerése mellett ő nem tartozott a legnagyobb tehetségek közé, az úszók támogatása, menedzselése pedig rendkívül fontos.

A motiváció mint legális dopping

Kiss László arról nem akart érdemben beszélni, hogy a 23 világcsúcsig jutott Thorpe doppingolhatott-e korábban, arra viszont kitért, hogy ő maga és a magyar úszók egyértelműen doppingellenesek. Mint mondta, biztos abban, hogy itthon ez a probléma elkerülte a sportágat.

"A fiatal úszóknak a későbbi sikerekhez meg kell szeretniük az uszodák közegét, ahol több időt töltenek el, mint szinte bárhol máshol. Rendkívül fontos az is, hogy az edzők - a szülőkkel karöltve - megfelelően, jól időzítve motiválják őket, hogy munkájukat magas szinten végezhessék" - mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×