eur:
385.49
usd:
354.3
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Tovább gyengült a Barcelona

Rájár a rúd a 2006-os tavasz legjobb európai csapatára. A spanyol bajnok és BL-győztes Barcelona ismét vezeti a Primera Divisiónt - de eddig csak Eto'ót kellett nélkülöznie. Most kidőlt a sorból a két argentin, Saviola és Messi is.

Ha én a Barcelona csatára lennék, idegeskednék. Vagy inkább hátravonulnék középpályásnak. Mert hogy mostanában rájár a rúd a katalán klub támadóira. Az első számú csatár, a kameruni Samuel Eto'o még szeptemberben kidőlt a sorból. Megoperálták, legközelebb csak 2007 elején játszhat.

A Chelsea ellen megsérült Eidur Gudjohnsen is - szerencsére ő egy hét alatt felépült, játszhat. Ellentétben a két ifjú argentinnal, Lionel Messivel és Javier Saviolával.

Messit a Zaragoza elleni - egyébként kifejezetten durva - rangadó első félidejében le kellett cserélni, mint kiderült, eltört a lába, legalább három hónapot ki kell hagynia.

Balszerencsés futballista: mindenki a világ legjobb tizenéves játékosaként emlegeti, ehhez képest nem akadt még olyan idénye, amelyben ne kellett volna sérülés miatt hónapokat kihagynia.

Nem nagyobb mázlista a Nyúlnak becézett Javier Saviola sem. 2002-ben Dél-Amerika legjobb játékosaként szerződött át a katalán klubhoz, azonban a Barcelona két év után előbb a Monacónak, majd a Sevillának kölcsönadta.

Frank Rijkaard, a csapat edzője a nyáron is szívesen lemondott volna róla, de nem akadt olyan kérő, amelyik állta volna Saviola fizetését. A Nyúl így maradt, s Eto'o sérülése után, bár elsősorban csereként, de viszonylag gyakran játéklehetőséghez jutott.

Messi sérülése után alighanem biztos helye lett volna a kezdőcsapatban - de a Zaragoza elleni találkozó utolsó pillanataiban, a gólja után, elszakadt a vádlijában egy izom. Hosszú heteket kell kihagynia, idén már ő sem játszhat.

Eljött a francia Ludovic Giuly ideje. Sőt, Joan Laporta, a klubelnök még messzebbre tekint. Bejelentette, megpróbálja a nyáron Svédországba hazatért Henrik Larssont rábeszélni, vállaljon még egy újabb félévet a Barcelonában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×