eur:
395.16
usd:
365.09
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Kezdő lehet Kanada ellen a Máltán kiállított hátvéd

Várhatóan kedden az esti órákban hirdeti ki kezdőcsapatát Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya a Kanada elleni barátságos meccsre. Több külföldön játszó futballista helye biztosnak tűnik, de minden bizonnyal a bajnoki listavezető MTK tehetségei is szerepet kapnak a kezdő 11-ben a székesfehérvári találkozón. Az InfoRádió megtippelte, hogy kik léphetnek gyepre szerdán este nyolc órakor.

A legvalószínűbbnek a következő összeállítás tűnik:

Végh Zoltán - Bodnár László, Juhász Roland, Balogh Béla, Vanczák Vilmos - Sándor György, Tóth Balázs, Kanta József, Huszti Szabolcs - Hrepka Ádám, Torghelle Sándor

Végh Zoltán (MTK): a bajnoki listavezető kapusa évek óta igen megbízhatóan véd, a Diósgyőr elleni bajnoki meccsen bravúrt bravúrra halmozott, emberileg is példaként állhat a fiatal kerettagok előtt, így minden bizonnyal ő lesz a csapatkapitánya a nemzeti együttesnek is.

Bodnár László (Salzburg): a rutinosabb játékosokat képviseli, posztján ő tűnik a legjobb választásnak Fehér Csaba mellőzése után,

Juhász Roland (Anderlecht): Málta ellen neki sem ment a játék, de rendszeresen lehetőséget kap klubcsapatában, ráadásul a Milan elleni Bajnokok Ligája-meccsen gólt is fejelt. Ez csak azért nem olyan nagy szenzáció, mert az MTK-ban korábban évekig csatárt játszott. Hátvédként néha még bizonytalan, jól jellemzi a szövetségi kapitány válogatási lehetőségeit, hogy még így is a védősor legbiztosabb tagja.

Balogh Béla (MTK): a kék-fehérek egyik legtöbbet fejlődött és legmegbízhatóbb fiatal játékosa. Szélső védőként nem egyszer gólveszélyes, de most valószínűleg középen kap helyet.

Vanczák Vilmos (Sint-Truiden): a máltaiak elleni vereség nem kis részben neki köszönhető, hiszen már az első félidőben kiállíttatta magát. Képességeiről a szurkolók egy része sincs meggyőződve, de talán most jobb formában van, mint október elején, hiszen két gólt szerzett a belga élvonalban a hétvégén. Várhidi Péter az InfoRádióban korábban jelezte, hogy a balhátvéd posztján számít rá.

Sándor György (Újpest): nehezen elképzelhető, hogy az utóbbi hetekben egyre jobb formában lévő Újpest egyik erőssége kimarad a válogatott kezdőcsapatából. A középpályásnak nagy szerepe volt a címvédő Debrecen elleni bajnoki sikerben és a lila-fehérek felzárkózásában.

Tóth Balázs (Kayseri Erciyesspor): a védekező középpályás posztján is nehéz dolga van a szakvezetőnek, hiszen kiemelkedő formában játszó magyar futballista évek óta nincs a szűrők között.

Kanta József (MTK): az irányító csúcsformában játszik, múlt szerdán Győrött mesterhármassal segítette csapatát győzelemhez a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Technikás, gólerős, ha kell, védekezni is tud, talán egyetlen hátránya lehet, hogy a nemzetközi mezőnyben a kifejezetten alacsony játékosok közé számít a maga 170 centijével.

Huszti Szabolcs (Hannover): rendszeresen játszik a Bundesligában, legutóbb, a Stuttgart ellen lecserélték, azelőtt viszont nem kis feltűnést keltve győztes gólt szerzett a Bayern München otthonában.

Hrepka Ádám (MTK): az egyik gólkirály-jelölt az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódott, de a Diósgyőr ellen csereként négy perc kellett neki a gólszerzéshez. Másfél éve mutatkozott be az élvonalban, fejlődése töretlen.

Torghelle Sándor (PAOK Szaloniki): az elmúlt években több gólt szerzett a válogatottban, mint klubcsapataiban. Ez erény is lehetne, de sajnos igen ritkán kapott bizalmat edzőitől. Hajlamos fegyelmezetlenségekre is, színtelen, akaratgyenge játékra viszont nem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×