eur:
388.62
usd:
361.64
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Nagy dolgokra készül a Milan

Olaszországban pontot vesztett az Inter, míg a Roma és a Milan tovább menetel. Az olasz foci szerelmeseit azonban nem a pontvadászat, hanem egy szenzációs átigazolási pletyka tartja lázban.

Nagy dolgokra készül a Milan. Silvio Berlusconi, Olaszország volt miniszterelnöke, a milánói sztárklub tulajdonosa már pénteken megpendítette: csapata újabb ajánlatot tervez tenni Ronaldinhóért, a Barcelona sztárjáért.

"Minden erőnket bevetjük, hogy leigazoljuk a brazilt Ronaldinhot" - közölte Berlusconi. A klubelnöke a hétvégén is beszélt terveiről: "Ronaldinho mindaddig csak álom marad, ameddig a Barcelona nem hajlandó tárgyalásokat kezdeni róla. Amennyiben a helyzet változna, a Milan mindenféleképpen érdekelt lesz az üzletben." Berlusconi hozzátette: "Ronaldinho rendkívüli játékos. Ameddig ereje engedi, mindent megteszünk, hogy leigazoljuk.

A brazil csillagot a nyáron már együtt emlegették a Milannal, de egyszer sem tettek határozott ajánlatot a játékosnak, aki 2014-ig írt alá a spanyol együtteshez. Az olasz sajtó szerint azonban egyáltalán nem kizárt Ronaldinho átigazolása a San Siro-ba, hiszen a brazil csatár Ricardo Oliveira leigazolása a Betistől, már jelezte: a Milan megkezdte a hadműveletet a világ talán jelenlegi legjobb játékosáért. Oliveira és Ronaldinho ügynökei ugyanis testvérek.

A Milan csapatát nem zavarták meg az elnök tervei: a piros-feketék újabb rangadót nyertek, vasárnap késő este két pontrugásból szerzett góllal 2-0-ra győzték le idegenben a Parmát.

Milánó másik fele viszont meglehetősen ideges, hiszen az Inter a hét közepén kikapott a Bajnokok Ligájában, majd a bajnokság második fordulójában odahaza csak szerény döntetlenre volt képes a Sampdoria ellen. Roberto Macini vezetőedző a játékvezetőben vélte megtalálni a gondok okát, szerinte csapatát két szabályos góltól fosztotta meg a bíró.

Amíg az edző a bíróban kereste a hibát, a szurkolók a szakvezetőben találták meg a gyenge idénykezdés fő okát: az olasz sportnapilap honlapján zajló szavazás szerint a drukkerek 60 százaléka úgy véli: Mancini rossz döntései miatt szenved az Internazionale.

Szárnyal viszont a Roma. Az olasz főváros sztárklubja vasárnap magabiztosan verte idegenben a Sienát, így a Palermo - és a Milan - mellett továbbra is 100 százalékos.

Továbbra is ragyogóan szerepelnek a szíciliai gárdák: az országrész mindhárom csapata őrzi veretlenségét.
Olaszországban szerdán hétközi forduló lesz, egy óriási rangadóval, a Roma vendége ugyanis az Inter lesz.

A nyári bundabotrányt leginkább megúszó két óriásklub meccse valószínűleg a szezont nyolc pontos hátrányból kezdő Milan számára jön jól: Ancelotti csapata tovább folytathatja felzárkózását az élmezőnyhöz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 8. 15:43
×
×
×
×