eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Lassan összeszedi magát a Real Madrid

Spanyolországban mindkét nagycsapat sikerrel vette a hétvégi fordulót. A Barcelona a Racing Santandert verte idegenben, míg a Real Madrid otthon győzött a Real Sociedad ellen.

"Életem egyik legboldogabb napja" - fogalmazott a nyáron az angol Arsenalból a Real Madridba igazolt Jose Antonio Reyes, aki megszerezte első gólját a spanyol csapat színeiben. A játékos szerint egyébként nehéz mérkőzés volt a Real Sociedad elleni, de "a második félidőben elfáradt az ellenfél és több lehetőséget hagyott nekünk".

A Real Sociedad elleni 2-0-s győzelem alkalmával az első gólt szerző Reyes szerint a pozitív dolgokra kell koncentrálniuk, azokra a jelenségekre, amelyek következtében sikerült győzniük. A mérkőzés második gólját egyébként David Beckham szerezte a 92. percben.

Szintén pozitívan értékelte a mutatott játékot a Real Madrid edzője. Fabio Capello szerint mind az eredményben, mind a játékban sikerült egyet előrelépniük. "Elégedett vagyok azzal, hogy a második félidőben már jobban játszottunk, főleg azért, mert erre emlékeznek majd. Valami születőben van a csapatnál, de még sokat kell dolgoznunk" - fogalmazott a Real Madrid edzője.

Győzött a Barcelona is, a katalánok 3-0-ra verték a Racing Santandert. A Barca mérlege elképesztő: három meccs, három győzelem, minden mérkőzésen három gól. A vezetést a 17. percben megszerző Eto'o már idénybeli 4. góljánál tart.

Bár a katalánok a mérkőzés előtt kissé tartottak a Racing hatalmas termetű csatárától, Zigicstől, végül simán hozták a mérkőzést. Annak ellenére, hogy győzelmük csak a 83. percben vált biztossá, amikor Giuly megszerezte második góljukat. A győzelmet végül Ronaldinho 11-esből szerzett gólja tette magabiztossá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×