eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Brassóba utazhat a Fradi

A Ferencváros vagy a román Rulmentul Brasov vagy a portugál Madeira ellen mérkőzik a női kézilabda Bajnokok Ligájában a 16 közé jutásért.

Az európai szövetség (EHF) tájékoztatása szerint az előző idényben EHF Kupát nyert FTC október 14-én vagy 15-én fogadja a párharc Brasov-Madeira csata győztesét, egy héttel később pedig idegenben lép pályára.

A párharc nyertese a BL-csoportkörbe jut, ahol a magyar bajnok Győr helye automatikus.

A vesztes viszont nem búcsúzik az európai porondtól, hanem az EHF Kupa 32-es mezőnyébe kerül át.

Németh András, a ferencvárosiak vezetőedzője nem örült a sorsolásnak.

"Úgy gondolom, a brassói csapat egyértelműen esélyesebb, mint a Madeira. A románokkal nemrégiben találkoztunk egy erdélyi túrán, és akkor politikai visszhangja volt a viharos találkozónak" - mondta a szakember.

Az újonc és a visszatérő

A női EHF Kupában a Kiskunhalas a 32 közé kerülésért az azeri Garagah Bakuval vagy a fehérorosz Gorodnyicsankával csatázik.

A nemzetközi színtéren újonc magyar együttes ugyancsak otthon kezd október 14-én vagy 15-én a Baku-Gorodnyicsanka párharc nyertesével, a visszavágót a következő hétvégén rendezik.

A férfi KEK második fordulójában a Komlónak a dán Bjerringbro-Silkeborg csapatát sorsolták kedden Bécsben.

A gárda legutóbb a 1994/95-ös évadban szerepelhetett az európai porondon. Az első összecsapást szeptember 30-án vagy október elsején Komlón, a visszavágó pedig egy héttel később Dániában rendezik.

Sorsolás sorsolás után

Az már korábban eldőlt, hogy a férfi BL-ben a Veszprém a spanyol Portland San Antonio, a bosnyák Boszna Szarajevo és a szlovák Povaszka Bystrica, míg a Szeged a spanyol Ciudad Real, a svájci Kadetten Schaffhausen csapatával, valamint a holland Kras Volendam és a fehérorosz Breszt Meskovo párharcának győztesével találkozik a szeptember 30. és november 12. között esedékes csoportkörben.
 
A női KEK-ben a székesfehérvári Cornexi októberben az izlandi Haukar Hafnarfjördurral küzd meg a 3. körbe jutásért.

A férfi EHF Kupában a Dunaferr és a Pestszentlőrinc október 10-én, a női EHF Kupában pedig a Dunaferr és a Debrecen október 24-én kap ellenfelet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×