eur:
388.51
usd:
360.61
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Német orvos látta el a spanyol "doppingdokit"

A Der Spiegel című hetilap legújabb száma szerint Németországból jutott hozzá a tiltott szerekhez Eufemiano Fuentes, a "doppingdoktornak" nevezett spanyol orvos.

A német lap értesülését megerősítette a berlini ügyészség, amely egy német orvos ellen indított eljárást. Nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra - az ARD német televízió úgy értesült, hogy Markus Choinának hívják -, de annyit elárultak, hogy a vizsgálat lezárásáig az orvos nem dolgozhat és patikus felesége szabadságot vett ki.

A házkutatás során több számlát is lefoglaltak a házában, amelyeket Fuentes részére állított ki. Choina barátai, ismerősei kihallgatásuk során azt vallották, hogy az orvos havi rendszerességgel utazott Spanyolországba.

Fuentest azzal vádolják, hogy rendszeresen doppingszerekkel látott el világklasszis kerékpárosokat, többek között az olasz Ivan Basso és a német Jan Ullrich is a "páciensei" közé tartozott. Az eddigi információk szerint 37 kerekes állt kapcsolatban Fuentesszel, az érintettek nem indulhattak el a Tour de France-on.
 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×