INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Elveszett a 2012-es labdarúgó Eb-pályázat?

InfoRádió / MTI
Már most a 2012-es magyar-horvát labdarúgó Európa-bajnoki pályázat kudarcáról cikkezik a horvát sajtó, miután az ország szurkolói horogkeresztet formáltak, és náci karlendítéssel hergelték az olasz szimpatizánsokat a szerdai, idegenbeli barátságos meccsen.

A Vecernji List című lap első oldalán szó szerint ez áll: "Elvesztettük az EURO-2012-t".

Az újságnak Vlatko Markovic, a horvát szövetség elnöke is borúlátóan nyilatkozott. A sportvezető úgy fogalmazott, hogy valamiféle összeesküvés állhat az eset mögött.

Az incidensért a rijekai szurkolók Armada nevű csoportja vállalta a felelősséget. A fanatikusok arra hivatkoztak, hogy az olaszok jugoszláv zászlókkal és más kommunista jelekkel ingereltek őket.

A nemzetközi szövetség fegyelmi eljárást kezdeményezett az ügyben a horvátok ellen, és minden bizonnyal egy Eb-selejtezőt zárt kapuk mögött kell megrendezniük. A horvátok attól tartanak, hogy ez nem az Andorra elleni meccsüket érintené, hanem az angolok elleni rangadót.

A 2012-es Európa-bajnokságra Olaszország egyedül, míg Lengyelország Ukrajnával és Magyarország Horvátországgal közösen pályázik. Az UEFA decemberben dönt arról, hogy hat év múlva ki rendezheti az Eb-t.

A címlapról ajánljuk