INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Kórházba vitték a kiütött bokszsztárt

InfoRádió / MTI
Kórházba vitték Hasim Rahmant azután, hogy kiütéses vereséget szenvedett a kazah születésű, de most már szintén amerikai állampolgárságú Oleg Maszkajevtől, és így elveszítette a Boksz Világtanácsnál (WBC) őrzött nehézsúlyú világbajnoki övét.

A Las Vegas-i csata egészen az utolsó, 12. menetig a címvédő szoros győzelmét ígérte, a kihívó azonban ekkor váratlan támadást indított és a kötelek közé bokszolta ellenfelét.

Rahman a folytatásban mindent megpróbált, hogy állva kihúzza a hátralévő perceket, de egy újabb ütés ismét megroggyantotta, a vezetőbíró pedig 43 másodperccel a vége előtt beszüntette a találkozót.

Edzője szerint  Rahman "fizikailag jól van", és csupán az ilyenkor szokásos orvosi ellenőrzésre vitték kórházba. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség ugyanakkor úgy tudja, hogy a címétől megfosztott világbajnokot a sok bekapott ütés miatt, agyrázkódás gyanújával vitték be, majd agytomográfos vizsgálatnak is alávetették.

"Az utolsó percig hittem abban, hogy megnyerhetem ezt a mérkőzést - mondta Maszkajev, aki egyébként szintén számos kemény ütésnek volt szenvedő alanya. - Ahogy haladt előre az idő, úgy szoktam egyre jobban hozzá a stílusához. Az utolsó három menet előtt éreztem, hogy mindhármat meg kell nyernem a végső sikerhez, így minden erőmet mozgósítottam."

Rahman, aki egy éve őrizte a WBC-övet, természetesen csalódott volt az összecsapás után:

"Soha nem gondoltam volna, hogy éppen Las Vegasban vesztem el a világbajnoki címemet. Meg kell néznem a mérkőzésről készült felvételeket és kielemzem, hogy mit csináltam rosszul".

A címlapról ajánljuk