eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Fradi-háború: az elnökség és a legendák is lemondatnák az elnököt

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteken levélben lemondásra szólította fel Ináncsy Miklóst, az egyesület elnökét. Hasonló lépésre szánta el magát a klub több legendás labdarúgója is. Ináncsy Miklós szerint viszont a felhívásokat azért időzítették mostanra, mert ígéretesen alakulnak a tárgyalások a szlovák befektetőjelölttel.

Újabb fordulatot hozott a Fradi-saga pénteken, hiszen mind az elnökség (két tag kivételével), mind a klub több legendás labdarúgója lemondásra szólította fel a klub elnökét.

Az elnökség tagjai a távozásra szóló felhívással párhuzamosan közölték: ha Ináncsy Miklós nem távozik önként, akkor visszahívják. A levelet az elnökségi tagok közül Maglódi Lajos és Debreceni István nem írta alá.

A lépés érdekessége, hogy az elnökség tagjai alig két hete nem fogadták el Ináncsy Miklós lemondását.

Legendás labdarúgók az elnök ellen

Még szintén pénteken a Ferencváros egykori és jelenlegi labdarúgói azonnali lemondásra szólították fel Ináncsy Miklóst, a klub elnökét. A kiáltványt többek között aláírta Rudas Ferenc, Fenyvesi Máté, idősebb és ifjabb Albert Flórián és Lipcsei Péter is.

Az erről szóló kiáltványban az elmúlt hat évtized jeles játékosai úgy fogalmaztak: az elnökségnek ideiglenesen új elnököt kell kineveznie, "aki elvégzi a klub teljes körű gazdasági átvilágítását és annak eredményéről nyilvánosan beszámol, valamint hosszú távú gazdasági és sportkoncepciót dolgoz ki."

Az aláírók ezen kívül indítványozzák, hogy korábbi, feddhetetlen gazdasági és erkölcsi múltú ferencvárosi játékosokból hozzanak létre tanácsadó testületet, amely teljes körű felügyeletet gyakorolna a klubhoz érkező összegek felett és aktívan részt venne az új elnökség felállításában.

Ináncsy: "attól tartanak, hogy az én nevemhez kötődik a siker"

A lehetséges szlovák befektetőkkel folytatott tárgyalás végéig mindenképpen marad az FTC élén Ináncsy Miklós elnök közölte közleményében a Fradi vezetője.

Ináncsy Miklós szerint a bizalmatlansági kezdeményezés időzítése "bizonyára nem véletlen. Erre ugyanis éppen akkor került sor, amikor a szlovák befektetővel való tárgyalások közvetlenül az aláírás előtti szakaszig jutottak el. Ez a fölszólítás azok érdekeit szolgálja, akik nem érdekeltek a Fradi ügyének rendezésében. Valószínűleg attól tarthatnak, hogy az eredményes befektetői tárgyalások révén az én nevemhez kötődik a siker, ami az FTC megmentését jelenti".

Ináncsy Miklós szerint azok, akik most lemondását szorgalmazzák "még az egyesület létérdekeit is képesek alárendelni saját személyes ambícióiknak". Az elnök úgy véli, hogy a Ferencváros elsőszámú érdeke a klub azonnali pénzhez juttatása, ezért "úgy döntöttem, hogy felelősséggel vállalt feladatomat addig folytatom, amíg ezek a tárgyalások be nem fejeződnek".

A Ferencváros szombaton, története során először az NB II-ben lép pályára, az Üllői úton a Jászapátit fogadja.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×