eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb botrány: doppingolt a Tour de France idei győztese

A spanyol Marca sportlap szerint a leghíresebb országúti kerékpárverseny idei győztese az amerikai Floyd Landis megbukott a doppingvizsgálaton. Az újság egy dán lapra hivatkozva azt állítja, hogy a sportoló az egyik szakaszgyőzelmét követően elvégzett kötelező vizsgálaton produkált pozitív mintát.

Ha igazat ír az általában megbízható spanyol Marca sportnapilap, az idén már eddig is kizárásokkal tarkított Tour de France minden idők egyik legnagyobb botránya előtt áll. Az újság ugyanis úgy tudja, hogy megbukott a doppingvizsgálaton a verseny összetett győztese, az amerikai Floyd Landis.

Landis csapata, a Phonak bejelentette, hogy az ő versenyzőjükről van szó.

"A nemzetközi szövetség hivatalosan értesítette a csapatot, hogy Floyd Landis doppingvizsgálata során a normálistól eltérő tesztoszteron szintet mutattak ki" - áll a Phonak közleményében.

A Marca egy dán lapra hivatkozva felhívja a figyelmet arra is, hogy az amerikai kerékpáros váratlanul lemondta részvételét egy holland és egy jövő heti dán versenyen is.

Landis eltűnt

"Nagy szomorúsággal kell bejelentenünk, hogy Floyd Landis nem vesz részt a versenyen. Holland partnerünk, a Cycling Service közölte velünk: ne várjuk, hogy a Tour de France idei győztese kerékpárra száll a dániai Tirstrupban" - közölte a verseny igazgatója, Jesper Tikioeb.

Sem a szervezők, sem a Cycling Service nem tudott kapcsolatba lépni Landisszel, az ügynökével vagy csapata, a Phonak bármely vezetőjével.

A kerékpársport hitelessége a tét

Az ügyet bonyolítja, hogy az amerikai kerékpáros szövetség tagadta: tagjai közül bárki is érintett lenne a Tour de France legújabb doppingügyében. Ez egyértelmű tagadás, ugyanakkor nem árt tudni, hogy Landis nem amerikai, hanem spanyol licenszel versenyez.

A nemzetközi szövetség vezetői egyelőre nem erősítették meg, hogy a Tour de France idei győztese bukott meg a doppingvizsgálaton, ugyanakkor a szervezet elnöke, az ír Pat McQuaid mély megdöbbenésének adott hangot és hangsúlyozta, hogy a kerékpársport hitelessége a tét.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×