eur:
395.57
usd:
365.47
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Mourinho dicsérte a portugálok szövetségi kapitányát

Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője tőle meglepő módon dicsérte Luiz Felipe Scolarit. A brazil szakember vezetésével a portugál válogatott bejutott az elődöntőbe a németországi világbajnokságon.

Az arrogáns stílusáról is ismert Mourinho egy televíziós interjúban méltatta kollégáját.

"Nem sok edző van a világon, aki ilyen sorozatot tud produkálni és egy csapatot így tud motiválni" - mondta a portugál tréner, aki válogatási elvei miatt is a legnagyobbak közé tartozónak nevezte Scolarit.

A brazil mester sorozatban 11 világbajnoki meccset nyert meg hazája, majd a portugál válogatott élén. A széria Anglia ellen ugyan megszakadt, de a portugálok 0-0-ás döntetlen után 11-esekkel így is bejutottak az elődöntőbe.

"Ricardo nem mindig volt elsőszámú kapus a Sportingnál, Maniche (éppen a Chelsea-ben) alig játszott, Costinhának nincs klubja, Nuno Valente pedig a Porto B-csapatában szerepelt. De Scolari kitartott mellettük, és megmondta nekik, hogy rájuk épít." - tette hozzá Mourinho.

A portugálok a fináléba kerülésért pedig Franciaországgal találkoznak. Az egymás elleni statisztika nem Scolari gárdája mellett szól, mivel Portugália legutóbb 31 éve győzte le szerdai riválisát.

Címlapról ajánljuk

Döntés született a triatlon rajtjáról

Biztonságosnak ítélték meg a Szajna vízminőségét arra, hogy mégis ússzanak benne a triatlonosok a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×