INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Brazília sorozatban kilencedszer győzött és nyolcaddöntős

Infostart / InfoRádió
Brazília 2-0-ra legyőzte Ausztráliát a németországi labdarúgó világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában. A címvédő góljait Adriano és Fred rúgták. A selecao ezzel a győzelmével már nyolcaddöntős.

 

 

Bár a két csapat legutóbbi meccsét a Konföderációs Kupán az ausztrálok nyerték, arra azért senki sem számított, hogy a világbajnoki címvédő brazilok az első negyvenöt percben képtelen lesznek eltalálni a kaput. Guus Hiddink, az ausztrálok szövetségi kapitánya tökéletesen felkészítette csapatát az ötszörös világbajnok ellen, hiszen az első félidőben nem került helyzetbe a selecao. Sőt, negyvenöt perc alatt még a kaput sem találták el a brazilok, míg az ausztrálok távoli lövésekkel veszélyeztettek. Hiddink csapata szervezetten, jól focizott, gyakran kipasszolták a sztárokat.
/>/>/>
/>/>/>

A szünetben rendet rakhatott Parreira mester a fejekben, mert hamar megszerezték a vezetést a brazilok, méghozzá egy világbajnoki címvédőhöz méltó góllal. A 16-os vonalánál Ronaldo három bicikliscsellel három ausztrált küldött világgá, passzolt Adrianónak, aki úgy lőtte az ausztrál háló baloldalába a labdát, hogy az Chipperfield lába közt is áthaladt.
/>/>/>
/>/>/>A gól után "ráült" a vezetésére a brazil csapat. Ahogy közeledett a mérkőzés hajrája, úgy vált egyre élesebbé mindkét cspat játéka. A brazilok is levitték csatáraikat - bár ezúttal Ronaldo sokkal jobban játszott, mint Horvátország ellen - és az ausztrálok is frissítették támadóalakzatukat. A hajrában mindkét csapatnak akadtak gólszerzési lehetőségei, ezekből egyet a dél-amerikaiak értékesítettek és eldöntötték a találkozót.
/>/>/>
/>/>/>Brazília a harmadik forduló eredményétől függetlenül bejutott a legjobb 16 közé. A Selecao megdöntötte korábbi csúcsát: zsinórban kilencedik mérkőzését nyerte meg a világbajnokságon. Hét győzelmet még 4 évvel ezelőtt szerzett az ázsiai tornán, míg az utolsó kettőt már itt, a németországi tornán.
/>/>/>
/>/>/>A Selecao következő mérkőzését csütörtök este 9 órakor vívja Japán csapata ellen. Mivel a csapat már továbbjutott, szinte biztos, hogy Parreira kapitány néhány olyan világklasszisnak is lehetőséget ad, akik még nem, vagy csak keveset játszhattak a vébén (Juninho, Robinho, Fred, Cicinho).
/>/>/>
/>/>/>Az ausztráloknak 2 forduló után három pontjuk van és az utolsó fordulóban Horvátország ellen lépnek pályára. Az európai csapatnak győznie kell a továbbjutáshoz.
/>/>/>
/>/>/>

A címlapról ajánljuk