eur:
393.83
usd:
368.14
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Sok világbajnok, kevés beszéd a nyitógálán

A tervezettnél szerényebb gálával veszik kezdetét a 18. labdarúgó-világbajnokság, de ha minden jól megy, ott lesz a brazil Pelé és az argentin Maradona, és még 168 világbajnok labdarúgó.

A szervezőbizottságot irányító Franz Beckenbeuer reményei szerint százhetven világbajnok labdarúgó is felvonul a labdarúgó-világbajnokság müncheni nyitómérkőzése, a Németország-Costa Rica találkozó előtt, köztük a brazil Pelé, és az argentin Maradona is.

A németek próbálnak ebben is jó példát mutatni: az 1974-ben világbajnokságot nyert nyugatnémet válogatott minden tagja jelen lesz, míg az 1990-ben Rómában diadalmaskodó német együttesből csak Thomas Hässler fog hiányozni. A Világkupát Pelé és a német sztármanöken, Claudia Schiffer hozza majd be az arénába.

Féltik a gyepet

Münchenben fél órás nyitóünnepséget terveznek, ez többé-kevésbé helyettesíti a Berlinbe szánt nagyszabású gálát. A 20 millió euró költségvetésű berlini programot a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség januárban állítólag arra hivatkozva mondta le, hogy kímélni kell a stadion gyepét.

A világbajnokságot Horst Köhler német államfő nyitja meg, de sem a német szervezőbizottság vezetője, Franz Beckenbauer, sem a FIFA elnöke, Joseph Blatter nem fog beszélni.

Németország bizakodva várja a nyitómeccset

A házigazda együttes szakvezetői bizakodva várják a Costa Rica elleni nyitómeccset, de a héten az egyik kulcsjátékosuk, Michael Ballack sérülése miatt kellett aggódniuk.

A középpályás a vádliját fájlalja. Sokan felróják neki, hogy csak akkor jelentkezett az orvosoknál, amikor a pünkösdi kimenő után megérkezett az együttes főhadiszállására, pedig már a Kolumbia elleni pénteki mérkőzés után is voltak fájdalmai.

Ballackkal vagy Ballack nélkül, Jürgen Klinsmann csapatának illik győznie a közép-amerikai együttes ellen, mert úgy járhat, mint a franciák négy éve: a címvédő gallok az ázsiai vb nyitómeccsén 1-0-ra kikaptak Szenegáltól, és rúgott gól nélkül estek ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×