INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Minden idők legjobb nyitómeccse

Infostart / InfoRádió
A német válogatott közönségszórakoztató játékkal 4-2-re győzött Costa Rica ellen Münchenben a 18. labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsén. Michael Ballack hiánya nem érződött a házigazdák játékán.

Óriási lendülettel kezdtek a házigazdák: Torsten Frings remek lövése után még csak a felső léc mögötti hálót rezgette meg a labda, a 6. perc elején viszont Philipp Lahm egy tetszetős távoli lövéssel megszerezte a vezetést (1-0).
/>
/>

A Bayern München hátvédjének góljára hat perccel később a közép-amerikaiak klasszisa, Paulo Wanchope válaszolt, miután egyedül vezethette a labdát Jens Lehmannra (1-1).
/>
/>A németek kedvét nem vette el Costa Rica egyenlítő gólja, továbbra is tűz alatt tartották Jose Porras kapuját, és ennek meg is lett az eredménye: a 17. percben a születésnapos Miroslav Klose talált közelről a kapuba (2-1).
/>
/>A házigazda gárda számos helyzetet alakított ki, gyakorlatilag kétpercenként lőtt, és nem volt veszélytelen Costa Rica sem, de újabb gól már nem született az első játékrészben.
/>
/>A második félidőben 15 perc unalmasabb játszadozás után Klose ismét betalált (3-1). Wanchope sem akart elmaradni a Werder Bremen gólzsákjától, a 73. percben szép mozdulattal talált a kapuba (3-2).
/>
/>A győzelmet Frings biztosította. Ami a meccs elején nem jött be, az a hajrában igen, csodagóllal tette igazán emlékezetessé a nyitómeccset (4-2). A németek megérdemelt sikerrel kezdték a vébét, de a védelmük (beleértve Lehmannt is) nem tűnt túlzottan magabiztosnak.


A címlapról ajánljuk