eur:
392.62
usd:
366.04
bux:
66838.85
2024. április 25. csütörtök Márk

Minden idők legjobb nyitómeccse

A német válogatott közönségszórakoztató játékkal 4-2-re győzött Costa Rica ellen Münchenben a 18. labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsén. Michael Ballack hiánya nem érződött a házigazdák játékán.

Óriási lendülettel kezdtek a házigazdák: Torsten Frings remek lövése után még csak a felső léc mögötti hálót rezgette meg a labda, a 6. perc elején viszont Philipp Lahm egy tetszetős távoli lövéssel megszerezte a vezetést (1-0).
/>
/>

A Bayern München hátvédjének góljára hat perccel később a közép-amerikaiak klasszisa, Paulo Wanchope válaszolt, miután egyedül vezethette a labdát Jens Lehmannra (1-1).
/>
/>A németek kedvét nem vette el Costa Rica egyenlítő gólja, továbbra is tűz alatt tartották Jose Porras kapuját, és ennek meg is lett az eredménye: a 17. percben a születésnapos Miroslav Klose talált közelről a kapuba (2-1).
/>
/>A házigazda gárda számos helyzetet alakított ki, gyakorlatilag kétpercenként lőtt, és nem volt veszélytelen Costa Rica sem, de újabb gól már nem született az első játékrészben.
/>
/>A második félidőben 15 perc unalmasabb játszadozás után Klose ismét betalált (3-1). Wanchope sem akart elmaradni a Werder Bremen gólzsákjától, a 73. percben szép mozdulattal talált a kapuba (3-2).
/>
/>A győzelmet Frings biztosította. Ami a meccs elején nem jött be, az a hajrában igen, csodagóllal tette igazán emlékezetessé a nyitómeccset (4-2). A németek megérdemelt sikerrel kezdték a vébét, de a védelmük (beleértve Lehmannt is) nem tűnt túlzottan magabiztosnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×