eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem létező csapatok neveznek a Forma-1-re

Ezekben a napokban lehet nevezni a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 2008-as szezonjára, azonban már most több nevezési lap érkezett be, mint a jelenleg futó csapatok száma. Az indulók létszámát 12-re maximalizálták.

Több nem létező istálló is leadni tervezi nevezését a 2008-as versenyévadra, így csapatot indítana az egykori forma-1-es versenyző Jean Alesi, az IndyCarban sikereket arató, és a Forma-1-ben a '70-es években már megfordult Roger Penske, valamint a BAR csapat korábbi vezetője, David Richards is, de már az egykori világbajnok, Nigel Mansell is jelezte, hogy szeretne saját csapattal részt venni a száguldó cirkusz világában.

A Reuters értesülése szerint Paul Stoddart, a Minardi egykori csapatvezetője már le is adta a Minardi nevezését 2008-ra. Mint az ausztrál sportvezető a lapban elmondta: még megvan a gyáruk, amiben az autókat készítették, és az egy évvel ezelőtt használt kasznik is rendelkezésre állnak.

Stoddart lelkesedését az váltotta ki, hogy a Super Aguri csapat, amely idén a 2002-es Arrows karosszériákat használja, a vártnál kisebb hátrányban van a mezőny második feléhez képest. Takuma Sato a legutóbbi malajziai futamon több versenyzővel is komoly csatákat vívott.

A nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) a bajnokságban résztvevő csapatok számát 12-ben maximalizálta a 2008-as idényre, így többek számára csupán kidobott pénz lehet a nevezési díj.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×