eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Női kézilabda-vb: "Kemény meccs vár ránk"

A továbbjutás szempontjából nagyon fontos mérkőzést játszik ma a magyar női kézilabda válogatott Dél-Korea ellen a világbajnokságon. Bár a magyar válogatott vezeti csoportját, az igazán nehéz mérkőzések most következnek.

A magyar női kézilabda válogatott világklasszis kapusa, Pálinger Katalin szerint a csapat tudja, hogy sokkal jobban, higgadtabban kell játszaniuk, mint az eddigi mérkőzéseken.

Pálinger Katalin az InfoRádiónak azt mondta, hogy hisznek a győzelemben, de ehhez csökkenteni kell a technikai hibák számát. A kapus szerint az eddigieknél pontosabban kell kezdeni, és végig tartani kellene az eddig csak a mérkőzések végére összeálló formát.

A dél-koreaiak a szokásos jó csapatukkal érkeztek a vb-re, különleges kézilabdát játszanak – fejtegette Pálinger Katalin az InfoRádióban, majd hozzátette: az ázsiaiak nagyon gyorsak, lábbal jól cseleznek, ezért nagyon nehéz védekezni ellenük.

Dél-Korea meglehetősen rosszul kezdte a világbajnokságot, hiszen kikapott Szlovéniától, de egyre inkább formába lendülnek. Norvégiát például 5 góllal verték, így „kemény meccs vár ránk” – fogalmazott Pálinger Katalin.

A győzelem záloga az eddiginél jobb összpontosítás és a technikai hibák számának csökkentése lehet. A válogatott kapusa szerint nem szabad futni hagyni a koreaiakat, mert könyörtelenül kihasználnak minden hibát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×