eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb koronavírussal fertőzöttet diagnosztizáltak Magyarországon - Hírösszefoglaló

A kormány minden forrást biztosít a koronavírus terjedésének megakadályozására. Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint uniós jogot sért a magyar felsőoktatási törvény módosítása.

Újabb koronavírussal fertőzöttet diagnosztizáltak Magyarországon, számuk így 3-ra nőtt. Karanténban összesen 40-en vannak. A kormányzati információs portál tájékoztatása szerint a két iráni diáklány mellett egy Milánóban dolgozó debreceni férfi koronavírus tesztje is pozitív lett. Közben Budapesten 15 japán turistát szállított a mentőszolgálat a Kálvin térről a Szent László Kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával. Valamennyien köhögnek, de jó fizikai állapotban vannak. Kivizsgálásuk tart. Közben kiderült, hogy koronavírussal fertőzött magyar van karanténban Brazíliában, ő a 13. magyar állampolgár, aki külföldön karanténba került.

A kormány minden forrást biztosít a koronavírus terjedésének megakadályozására - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor szólt arról, hogy az operatív törzs kijelölte azokat az intézményeket, amelyekben a Dél-pesti Centrumkórház mellett szükség esetén elhelyezhetik a fertőzötteket. A kormányfő a koronavírus fertőzéssel összefüggésben a hatóságoktól pontos munkát, figyelmet vár, a politikai pártoktól önmérsékletet, az emberektől pedig együttműködést és megértést kér. Orbán Viktor jelezte még, hogy a koronavírus negatív gazdasági hatásainak kezelésével később foglalkozik a kabinet.

Amíg a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős országos operatív törzs nem kéri, a főváros nem halasztja el és nem mondja le a nagyobb rendezvényeket - közölte a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes. Tüttő Kata a fővárosi operatív törzs ülése után elmondta: azt kérték a fővárosi cégektől, hogy vizsgálják át pandémiás terveiket és tájékoztassák dolgozóikat.

Minden kontinensen jelen van a koronavírus. Világszerte már csaknem 300 millió gyerek nem járhat iskolába ideiglenesen. A V4-ek szorosabb együttműködésben állapodtak meg. A római kormány több mint 7 milliárd euróval segíti a vállalkozásokat és a családokat a koronavírus-helyzetben. India elhalasztotta a miniszterelnök március végi brüsszeli látogatását. Világszerte több mint 3.300-an haltak meg a betegségben. A fertőzöttek száma megközelíti a 97 ezret, miközben több mint 53 ezren meggyógyultak.

Összességében csökkent a múlt héten influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez képest. Február 24-e és március 1-e között 38 ezren keresték fel orvosukat. Az összesítés szerint 8 megyében emelkedett, 4 területen nem változott és 8 megyében csökkent a betegek száma.

Megállapodás született a MÁV-nál az idei csoportszintű bérfejlesztésről. A munkáltató átlagosan 10 százalékos keresetnövelést hajt végre. A Magyar Postánál is megkezdődtek a bértárgyalások - közölte a társaság vezérigazgatója. Schamschula György az InfoRádió Aréna című műsorában szükségesnek nevezte a további bérfejlesztést, ugyanakkor fenntarthatatlannak látja, hogy a bértömeg teszi ki az árbevétel 60-70 százalékát.

Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint sérti az unió szabályozását a magyar felsőoktatási törvény módosítása. A CEU úgy reagált, hogy ha az uniós bíróság a főtanácsnok javaslata alapján elmarasztalja Magyarországot, akkor vissza kell állítani az egyetem jogát ahhoz, hogy amerikai akkreditációval rendelkező intézményként Magyarországon működjön.

Komoly eltérések vannak Nagy Britannia és az unió álláspontja között a kereskedelmi tárgyalásokon - jelentette ki az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója. A nézőpontok elsősorban az egyenlő versenyfeltételekkel kapcsolatban ütköznek.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×