eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Magyar Állami Operaház megújult nézőtere a 2022/2023-as tematikus évadot bejelentő sajtótájékoztató napján, 2022. március 11.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Reagált a kulturális tárca az Operaházban történtekre

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közölte, a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségének a pályáztatása során minden esetben a jogszabályban előírtak szerint járt el.

Első körben a szakmai bizottság véleményezte a beérkezett, érvényes pályázatokat és javaslatot fogalmazott meg a miniszter részére. Ezt követően Csák János kulturális és innovációs miniszter döntését két alapvető szempont szerint hozta meg, egyrészt a művészeti szakmai beágyazottságot, másrészt egy nagy szervezet vezetésében szerzett komoly tapasztalatot helyezte előtérbe.

A miniszter mindkét szempontból valamennyi jelölt közül Ókovács Szilvesztert találta a legalkalmasabbnak az Operaház főigazgatói tisztségére további öt évre - mutatnak rá a közleményben.

A döntést, az indoklást, a pályázatonként elkészített összegző véleményt, és a szakmai bizottság szavazásának részletes eredményét a törvényi előírásoknak megfelelően, késedelem nélkül, még aznap, május 26-án nyilvánosságra hozta a minisztérium - hangsúlyozzák, hozzátéve, hogy mindez ezen a linken elérhető.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium az Opera nyertes főigazgatói pályázatát szintén a törvényi előírásoknak megfelelően mint illetékes szervnél, a Pest Vármegyei Kormányhivatalnál elérhetővé tette - fogalmaznak a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×