eur:
381.97
usd:
354.23
bux:
58424.86
2023. december 8. péntek Mária
A Magyar Állami Operaház megújult nézőtere a 2022/2023-as tematikus évadot bejelentő sajtótájékoztató napján, 2022. március 11.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Reagált a kulturális tárca az Operaházban történtekre

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közölte, a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségének a pályáztatása során minden esetben a jogszabályban előírtak szerint járt el.

Első körben a szakmai bizottság véleményezte a beérkezett, érvényes pályázatokat és javaslatot fogalmazott meg a miniszter részére. Ezt követően Csák János kulturális és innovációs miniszter döntését két alapvető szempont szerint hozta meg, egyrészt a művészeti szakmai beágyazottságot, másrészt egy nagy szervezet vezetésében szerzett komoly tapasztalatot helyezte előtérbe.

A miniszter mindkét szempontból valamennyi jelölt közül Ókovács Szilvesztert találta a legalkalmasabbnak az Operaház főigazgatói tisztségére további öt évre - mutatnak rá a közleményben.

A döntést, az indoklást, a pályázatonként elkészített összegző véleményt, és a szakmai bizottság szavazásának részletes eredményét a törvényi előírásoknak megfelelően, késedelem nélkül, még aznap, május 26-án nyilvánosságra hozta a minisztérium - hangsúlyozzák, hozzátéve, hogy mindez ezen a linken elérhető.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium az Opera nyertes főigazgatói pályázatát szintén a törvényi előírásoknak megfelelően mint illetékes szervnél, a Pest Vármegyei Kormányhivatalnál elérhetővé tette - fogalmaznak a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
A saját lábára állna Kijev, kudarcot vallott az oroszok hibrid háborúja – Ukrajnai háborús híreink pénteken

A saját lábára állna Kijev, kudarcot vallott az oroszok hibrid háborúja – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Ukrajna két amerikai vállalattal állapodott meg a számára létfontosságú 155 milliméteres tüzérségi lövedékek közös gyártásában – közölte csütörtökön Olekszandr Kamisin stratégiai iparágakért felelős ukrán miniszter. Oroszország szervezetten szállított közel-keleti és észak-afrikai migránsokat a finn határhoz, hogy ezzel a hibrid háborús taktikával próbálja meg destabilizálni a NATO-országot. Úgy tűnik azonban, a terv kudarcot vallott, a bevándorlók Oroszországban maradtak, ezért most a haderőbe akarják felvenni őket – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet szerdai jelentése a BBC orosz szolgálata nyomán.  Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×