eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
A Magyar Állami Operaház megújult nézőtere a 2022/2023-as tematikus évadot bejelentő sajtótájékoztató napján, 2022. március 11.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kesselyák Gergely már nem az Operaház első karmestere

Azonnali hatállyal felmondták a szerződését.

Azonnali hatállyal felmondta Kesselyák Gergely határozatlan idejű első karmesteri szerződését Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója - írja az Index. Az indok: koncepcióváltás.

Ismert, Kesselyák Gergely is pályázott az Operaház főigazgatói posztjára korábban, a szakmai bizottság ráadásul őt javasolta az intézmény élére, Csák János miniszteri döntésével azonban Ókovács Szilveszter maradt a posztján, a bizottsági ajánlást a cikk szerint nyilvánosságra sem hozva.

Korábban Kesselyák Gergely a cikk szerint úgy fogalmazott, Ókovács Szilveszternek "zenetörténeti érdemei" vannak az Opera vezetőjeként, rendszerváltást idézett elő. "De utána csak vártunk, és nem kezdődött el az a szakmai építkezés, ami lehetett volna", folytatta az összefoglaló szerint.

Kesselyák Gergely korábban a Facebookon gratulált is Ókovács Szilveszter kinevezéséhez, akkor tette közzé azt is, hogy a szakmai bizottság azonban őt támogatta, nem a régi-új vezetőt.

A hírrel kapcsolatban Kesselyák Gergely nem kívánt nyilatkozni.

Péntek este 6 órakor Ókovács Szilveszter lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

Címlapról ajánljuk

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×