INFORÁDIÓ
2023. január 27. péntek
Angelika

kudlik júlia

mtva

díj

A Sára-Csoóri Életműdíjjal kitüntetett Kudlik Júlia újságíró, televíziós műsorvezető, bemondó, a Magyar Televízió örökös tagja átveszi elismerését a tavalyi díjazott Vitézy László Balázs Béla-díjas magyar producertől, forgatókönyvírótól, filmrendezőtől a közmédia díjátadó ünnepségén a budapesti Thália Télikertben 2022. december 8-án este. Tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat Budapesten a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként.

Átadták a Karinthy-gyűrűt, díjazták Kudlik Júliát is

Infostart / MTI

Tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként.

A díjátadó ünnepségen mondott köszöntőjében Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke felidézte Németh László írását a média feladatairól, amelyet 1934-ben a magyar rádió irodalmi tanácsadójaként vetett papírra. Hangsúlyozta: sorai a közszolgálati média napjainkig érvényes alapvetéseit fogalmazták meg. A nyelvápolás, a hagyományőrzés, az öntudatra nevelés, a nemzeti önismeret nevelése, a tájékoztatás, a diákműsorok bevezetése, a népművelés, a kulturális hírszolgálat és a szépirodalom népszerűsítése ma is feladatokat jelent a közszolgálati médiának.

Az átadott díjak a fentiek jegyében végzett munkát ismerik el, követendő példaként állítva munkatársaik elé - jelentette ki.

A Karinthy-gyűrűt Szombathy Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek, érdemes és kiváló művésznek ítélte oda a kuratórium. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó kitüntetést 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapják.

Budapest, 2022. december 8.
A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett Szombathy Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész a budapesti Thália Télikertben tartott díjátadó ünnepségen 2022. december 8-án este. Tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat Budapesten a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként.
MTI/Illyés Tibor
A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett Szombathy Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész a budapesti Thália Télikertben tartott díjátadó ünnepségen 2022. december 8-án este. MTI/Illyés Tibor

A sportújságírók díját, a közmédia életműdíjas főmunkatársának, legendás sportriporterének emléket állító Knézy Jenő-díjat idén Petrovics-Mérei Andrea, az M4 Sport műsorvezetője kapta.

Budapest, 2022. december 8.
A Knézy Jenő-díjjal kitüntetett Petrovics-Mérei Andrea, az M4 Sport szerkesztő-műsorvezetője átveszi elismerését Papp Dánieltől, az MTVA vezérigazgatójától a budapesti Thália Télikertben tartott díjátadó ünnepségen 2022. december 8-án este. Tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat Budapesten a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként.
MTI/Illyés Tibor
A Knézy Jenő-díjjal kitüntetett Petrovics-Mérei Andrea, az M4 Sport szerkesztő-műsorvezetője átveszi elismerését Papp Dánieltől, az MTVA vezérigazgatójától. MTI/Illyés Tibor

A Magyar Rádió egykori zenei igazgatójának, a Zeneakadémia hajdani főigazgatójának emlékére alapított Dohnányi Ernő-díjat Czigány György Erkel Ferenc-, Liszt Ferenc- és József Attila-díjas író, költő, újságíró, szerkesztő, zenei rendező, műsorvezető, érdemes művész vehette át.

Wacha Imre-díjban részesült Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, érdemes művész, a Duna műsorvezetője, a Montágh Testület tagja. A szép és helyes magyar nyelvhasználatért járó elismerés a több mint 50 évig a rádiós és televíziós munkatársakat oktató beszédtanárnak állít emléket.

Az ikonikus műsorvezetők előtt tisztelgő Sára-Csoóri Életműdíjat Kudlik Júlia televíziós műsorvezető, bemondó kapta (nyitóképünkön).

A Herczeg Ferenc-díjat a nyáron Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója vehette át. Az elismeréssel a kiváló magyar író, újságíró, az Új Idők irodalmi hetilap főszerkesztője, a Petőfi Társaság elnöke előtt tiszteleg az alapító.

A magyar nemzeti hírügynökség alapítója, az MTI kiemelkedő szerkesztője és parlamenti tudósítója előtt tisztelgő Egyesy Géza-díjjal Kertész Róbert, az MTI londoni tudósítója munkáját ismerték el.

A kuratórium egy új díjat alapított az MTVA tavaly elhunyt hírigazgató-helyettese emlékére. A Gyukity István-díjat Demény Dóra, az M1 aktuális csatorna kiemelt hírügynökségi szerkesztője vehette át.

A kiemelkedő szakmai munkáért és a közösségért végzett tevékenységért odaítélt Duna-díjat idén Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója vehette át.

Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója azt mondta az ünnepségen "a mai díjazottak kiváló újságírók, televíziós és rádiós alkotók, akikre büszkék vagyunk: értéket őriznek és teremtenek, kiválóan szolgálják közösségünket".

A díjátadót az M5 kulturális csatorna hamarosan műsorára tűzi.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018