eur:
395.63
usd:
364.58
bux:
66319.5
2024. március 5. kedd Adorján, Adrián
Nyitókép: Őrsi Gergely/Facebook

Szobor őrzi a Pasaréti téri virágosbódé elhunyt házaspárja emlékét – képek

Aranka néni és Béla bácsi bódéja legendás volt a II. kerületben.

„Elkészült a pasaréti virágárus házaspár, Aranka néni és Béla bácsi emlékhelye az egykori virágárus »bódé« helyén” – írta közösségi oldalán Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, megoszva néhány képet a szoborról.

A Telex felidézi, hogy Patz Béla 89 éves korában, tavaly februárban hunyt el Covid-fertőzés miatt. Halála után a környék lakói virágokkal és mécsesekkel emlékeztek a legendás virágárusra, egy kerületi Facebook-csoportban pedig közösségi ötletelés indult arról, hogy miként tudnák megőrizni a férfi és a kilenc évvel korábban elhunyt felesége emlékét. Őrsi Gergelyt is bevonták a tervbe, aki arról döntött, hogy emlékművet kap a házaspár Pasaréten.

A kezdeményezők a polgármesterrel végül arra jutottak, hogy a „bódé” a házaspár nélkül „már sosem lehetne ugyanolyan”, ezért a helyén egy apró műalkotással szeretnék emlékeztetni az arra járókat, hogy „milyen sokat jelentenek az apró gesztusok, amik boldogabbá teszik mindennapjainkat”. A szobrot Kolodko Mihály készítette el, és csütörtökön állították ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×