eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: forrás: yahoo.com

Elhunyt az egykor nők milliói által irigyelt Nathalie Delon

Elhunyt Nathalie Delon francia színésznő-filmrendező, aki Jean-Pierre Melville A szamuráj című filmjében 1967-ben játszott együtt akkori férjével, Alain Delonnal.

A rákbetegségben szenvedő 79 éves Nathalie Delon családja körében halt meg Párizsban – mondta el Nathalie és Alain Delon fia, Anthony az AFP-nek.

Színészi pályafutása A szamuráj című filmmel kezdődött. 1972-ben Richard Burton és Raquel Welch partnere volt a Kékszakáll című filmben, majd 1975-ben az Egy romantikus angol nő című vígjátékban is szerepet kapott. Az 1980-as évektől forgatókönyveket írt és filmrendezőként is kipróbálta magát (Azt mondják: baleset, Édes hazugságok). Roman Polanski Őrület című 1988-as thrillerjének pedig dalszerzője volt.

Nathalie Delon 2006-ban adta ki emlékiratait.

A spanyol származású színésznő, aki Francine Canovas néven született 1941-ben Marokkóban, 1962-ben érkezett Párizsba,

miután elhagyta első férjét, Guy Barthélémyt, akitől egy lánya született. Delont egy szórakozóhelyen ismerte meg. A színész jegyese akkoriban Romy Schneider volt, de szerelmük miatt Delon felbontotta az eljegyzést, és 1964-ben elvette Nathalie-t. A pár Los Angelesben telepedett le, és hamarosan megszületett fiuk, Anthony. Házasságuk azonban nem volt hosszú életű, 1969 februárjában elváltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×