eur:
394.02
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kotrógép egy hajón a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 6-án. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további nyolc áldozat holttestét azonosították.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Koszorú, hajókürt, beszédek, emlékfal, Facebook - emlékezés a Hableány-tragédiára

A pesti Duna-parton az egész nap az egy esztendővel ezelőtti tragédiáról szól.

Egy évvel ezelőtt, 2019. május 29-én történt a Hableány sétahajó tragédiája a Dunán, az évfordulón több megemlékezést is tartanak Budapesten.

Kora délelőtt a Hableány hajó tragédiájára, az odaveszett utasokra és a legénységre emlékezik a hajót üzemeltető Panoráma Deck Hajózási Társaság ökumenikus hajós szertartás keretében. A megemlékezés során hajóval keresik fel a baleset helyszínét, a Margit híd pesti hídfőjénél, ahol koszorút helyeznek a vízre az utasok és a legénység emlékére. A zártkörű szertartás végét hajókürt jelzi.

Ugyancsak délelőtt a Duna-parton tartandó megemlékezésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Karácsony Gergely főpolgármester és Csö Kju Szik, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövete mond beszédet.

A Margit híd pesti hídfőjénél lévő emlékfalnál a Magyar-Koreai Baráti Társaság tart megemlékezést.

Az esti órákban a budapesti Koreai Kulturális Központ koreai sámánista gyászszertartás színpadi átdolgozását mutatja be felvételről az intézet Facebook-oldalán. A dél-koreai Jindo Nemzeti Gugak Központ Ssitgimgut (jin-szigeti tisztító gyászszertartás) című előadásának közvetítése a hajóbaleset időpontjában, 21.05 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×