eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szász János filmrendező Budapesten 2018. szeptember 13-án. Szász János rendezi Az utolsó bástya című, a Nándorfehérvár hőseiről készülő történelmi filmet. A tervek szerint a forgatás 2019 nyarán kezdődhet el.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Új részletek a Hunyadi-filmről

Folytatódnak Az utolsó bástya című film előkészületei, a munka nem állt le - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap

"Az utolsó bástya című film előkészítése hosszú időt vesz igénybe, ilyen nagyszabású film még nem készült Magyarországon" - írta a szervezet, amely a Pesti Srácok nevű portálon pénteken megjelent cikkre reagált. Abban ugyanis az szerepelt, hogy felfüggesztették a film előkészületeit.

A Nándorfehérvár hőseiről készülő történelmi film, Az utolsó bástya gyártásának előkészítését 156 millió forinttal támogatta a Filmszakmai Döntőbizottság decemberi határozatával - áll a Filmalap közleményében, amely kiemeli, hogy a produkció központi története a magyar történelem egyik legfényesebb korszakában, a sorsdöntő nándorfehérvári diadal idején játszódik.

"Az alkotók a vár hősi védőinek kívánnak méltó emléket állítani. A készülő film látványos, megrázó és felemelő történetével az alkotói szándék szerint széles közönséget, minden generációt meg fog szólítani itthon és külföldön egyaránt"

- áll a dokumentumban.

A filmet Szász János rendezi, a forgatókönyvet Hegedűs Bálint írja. A rendező az MTI-nek korábban elmondta, hogy a készülő alkotással megteremthetők végre azok az elképesztő erejű magyar hősök, akikről sokféle feltáratlan, egymásnak sokszor ellentmondó életrajzi adat maradt fenn.

Mint fogalmazott, Hunyadi János és Kapisztrán János alakja is megjelenik a filmben, akiknek hite, hazaszeretete és megszállottsága "hegyeket mozgatott meg", és a csapataik egyesülésével megfutamították a túlerőben lévő törököket.

Szász János hangsúlyozta, hogy történelmi tényekre alapozva hozzák létre a filmet, amely szórakoztató lesz, de ugyanakkor kemény, lélegzetelállító csatajelenetekkel és reményei szerint elképesztő modern látványvilággal készül el.

A rendező szeptemberben azt mondta, hogy a tervek szerint a forgatás a nyáron kezdődhet el. A szereplők kiválasztása hamarosan elkezdődik, Szász János annyit elárult, hogy török és szerb színészek is feltűnnek majd a filmben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×