eur:
392.99
usd:
366.24
bux:
66624.44
2024. április 26. péntek Ervin
Kiss B. Attila játszik Bánk bán szerepében Erkel Ferenc Bánk bán című operájának próbáján a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban 2017. február 23-án. A színdarabot Gemza Péter rendezésében február 24-én mutatják be.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nemzeti dalszínházban gondolkodik az Operettszínház új igazgatója

Kiss B. Attilát nevezte ki a Budapesti Operettszínház élére a szakminiszter. Az operaénekes nem keseredett el attól, hogy a társulatból kevesen támogatták, szerinte tartanak az ismeretlentől, de igyekszik rászolgálni a bizalomra. Azt mondta, a pályázatát még pénteken közzéteszi az interneten.

Az Operettszínház élére Kiss B. Attilát, a Pesti Magyar Színház vezetésére pedig Zalán Jánost nevezte ki Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere ezt a Magyar Hírlapnak adott interjúban mondta el.

Kiss B. Attila megbízatása jövő februártól szól. Az operaénekes az InfoRádiónak azt mondta: nem idegen tőle az operett, énekelt ebben a műfajban, otthon van benne.

Igazgatóként a nemzeti dalszínház koncepcióját képviseli.

Azon dolgozik majd, hogy olyan magas minőségű megszólaltatása legyen az operettnek, amit megérdemel.

„A magyar kulturális örökség kiemelkedő darabja az operett,

ezt mi tudjuk legjobban megszólaltatni, itt élte virágkorát a Kárpát-medencében. A mi vérmérsékletünk és kulturális örökségünk által tud magas színvonalon megszólalni” - mondta a kinevezett igazgató.

Kiss B. Attila hangsúlyozta, hogy eleget tesz a pályázati kiírásnak, a műfaji arányokat tiszteletben tartja majd, de azzal lesz elfoglalva, hogy melyik műfajt milyen színvonalon vegye célba. Mint mondta, komolyan akarja venni a szórakoztatást és a könnyű műfajt. Képzett hangokkal, jól karban tartott előadókkal, szakmai műhelyekkel, mindent a lehető legmagasabb színvonalon művelne – tette hozzá.

Az első évet átmenetinek tekinti, és

minél előbb találkozót kezdeményez Lőrinczy György jelenlegi igazgatóval a gördülékeny átadás-átvétel érdekében.

Arra a felvetésre, hogy a társulat kevesebb mint 10 százaléka támogatta, azt mondta: a másik két pályázóval ellentétben őt nem ismerik, és az emberek gyakran félnek az ismeretlentől. Biztatónak tartja, hogy voltak, akik ismeretlenül is támogatták. „Rajtam múlik, hogy mit tudok megtenni azért, hogy 100 százalékos bizalom legyen” - tette hozzá.

Lőrinczy gratulált

Lőrinczy György a Facebookon búcsúzott a társulattól.

„Tizennégy évet dolgoztam menedzserként a Budapesti Operettszínházzal, három évig vezettem művészeti vezetővel az intézményt, és az elmúlt, embert próbáló egy évben a régi és az új csapattal elért szakmai eredményekre vagyok a legbüszkébb, és talán ez idő alatt tanultam a legtöbbet a szakmáról és az emberi kapcsolatokról” - írta a távozó igazgató.

Mint jelezte, most lezárul életének több szakasza is.

„A pályázatoknak és versenyeknek az a természete, hogy nem mindig olyan eredmény születik, mint amilyet szeretnénk. Többen is pályáztunk, és csak egyikünk nyerhetett.

Január 31-én adom át a színház vezetését utódomnak, Kiss B. Atillának. Gratulálok neki és csapatának a győzelemhez, és mindent el fogok követni, hogy az átadás és átvétel zökkenőmentes legyen.

Atillának azt kívánom, hogy ugyanannyi öröme legyen ebben a csodálatos társulatban, mint amennyi nekem volt az együtt töltött idő alatt. Én csak köszönettel tartozom az elmúlt évekért, a hatalmas közös sikerekért, a csodálatos szakmai és emberi kapcsolatokért” - írta Lőrinczy György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×