eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Palya Bea a Hazatalálok című albumáról tartott sajtótájékoztatón az Aria Budapest szállóban 2018. szeptember 12-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Palya Bea elvált, és minden megváltozott

Hazatalálok címmel született meg Palya Bea új lemeze, amely saját válása traumáját dolgozza fel és önmagunk szeretetéről is szól.

Palya Bea élete alaposan átalakult, elvált a férjétől, a gyermekei apjától, és mint az InfoRádióban elmondta, ez a folyamat nagyon sok fájdalommal és szomorúsággal járt, ugyanakkor nagyon felemelővé is vált az elmúlt nyolc-kilenc hónap, mert "kihordta a saját válását". Meg egy kicsit másokét is, mert rengeteg interjút készített nőkkel, férfiakkal, kisgyerekekkel, és azt találta, hogy valójában nincsenek elmondva a történetek. Ezért amit tudott, elénekelte.

"Magamat ölelem - ez háromszor is előfordul a dalokban. Az önszeretetről szól. Amikor válunk, akkor sérülünk, lehullik rólunk egy réteg, és valami mássá válunk. Az egész folyamat azt jelentette, hogy a belső gyermeki önmagamat hogyan tudom a felnőtt lényemmel átölelni" - mondta a lemezkészítés hátteréről.

Az énekesnőnek nemcsak az élete, hanem a zenekara is átalakult. Lisztes Jenő az új cimbalmos, aki legutóbb a Royal Albert Hallban játszott a Fesztiválzenekarral, Orbán György az új bőgős, és maradt a csapatban Czirják Tamás a dobnál, Szokolay Dongó Balázs, aki hosszú évek óta zenél együtt Palya Beával, a fúvós hangszereken és Gerzson János fúvós, ütő- és pengetős hangszereken.

"Ez az öt férfi volt az, aki az én női szemszögemet kiegészítette, segítette ezt az alkotói folyamatot" - mondta Palya Bea. Az új lemez bemutatója december 14-én lesz az A38 hajón, de addig folyamatosan jelentetik meg a dalokat az interneten. A Hazatalálok című dalhoz készült egy videoklip is, amely már elérhető szintén az interneten.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×