eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin
Karácsony János énekes-gitáros és Presser Gábor énekes-billentyűs az LGT együttes koncertjén.
Nyitókép: MTI

Generációkat köt össze a Zenevonat

Somló Tamás halála után az LGT nem koncertezik már, de a legendás zenekar két tagja, Karácsony János és Solti János továbbra is fellép a Zenevonat Szuperkoncerteken. Budapesten hosszú idő után újra először zenélnek majd március 17-én este a MOM Sportban. Karácsony János gitárost kérdeztük.

 

A koncertsorozat a dalokhoz kötődik, olyan műsor, amely az LGT-hez, szerzőihez kapcsolódik, a közönség által szeretett, ismert dalokat adják elő - mondta az InfoRádiónak a zenész.

Somló Tamás halála után az LGT zenekar feloszlott, de Karácsony János azt mondta: ő azért szorgalmazza az ilyen alkalmakat, mert

amíg a közönség igényli, úgy érzi, kutya kötelessége folytatni ezt az utat.

A 45 éves együttműködést nem szeretné az enyészetnek átengedni.

Heincz Gábor "Biga" újrahangszerelt dalokat, a koncertsorozaton ezeket is hallhatja a nagyérdemű. Veres Mónika énekli a női előadóknak írt dalokat. Karácsony János ezzel összefüggésben úgy véli, óvatosan bánnak a feldolgozásokkal, a veszélyük abban rejlik, hogy a dalokat minimum olyanná kell tenni, mint az eredeti mű, ahogyan az sikeres lett és a közönség megszerette.

A zenész elmondta azt is, hogy Heincz Gábor 100 százalékosan végzi el ezt a feladatot, bár nem az egész műsor van áthangszerelve, de érdekes látni, hogyan látja az LGT dalokat egy fiatal alkotó. Ez azért is fontos, mert ezekre a koncertekre nem csak a zenekar rajongói járnak, hanem olyan fiatalok is, akik így ismerik meg a zeneműveket.



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×