eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Sándor Pál filmrendező a Vándorszínészek című filmjének forgatásán, a Mafilm budapesti stúdiójában 2015. október 18-án.
Nyitókép: Kallos Bea

Sándor Pál csak kulisszának használja a vándorszínészeket

Csütörtökön mutatták be Sándor Pál új filmjét, a Vándorszínészeket. A 19. századi road movie-ról a rendező azt mondja: a kor csak kulissza, igazából minden filmjében az emberi kapcsolatok érdeklik, aminek vizsgálatára remek alkalmat teremt egy ekhós szekéren összezárt színész társaság.

Több mint tíz év után jelentkezett új filmmel Sándor Pál. A régi idők focija, a Ripacsok és számos más korszakos alkotás rendezőjéről a színészek azt mondják: szenvedélyesen, olykor végletesen dolgozik.

Kern András, aki a Ripacsokban játszott Garas Dezsővel, a Filmgyár századik születésnapi ünnepségén mesélt a forgatásról.

"Úgy indult, hogy a Garas és én rettenetes össze voltunk veszve, de a film első pár napja után közösen összevesztünk a Sándor Palival, és akkor mi elkezdtünk jóban lenni egymással, a Palit nagyon utáltuk, aki rögtön összeveszett a Ragályival, aki ezzel átállt mellénk. Aztán Palika összeveszett Tóth Zsuzsával, az íróval, viszont kibékült velünk. És így veszekedtünk végig negyven éjszakát, aztán mégis egész jó film lett" - mondta a Ripacsok alkotói folyamatáról Kern András.

 

Most a Noé bárkája után tíz évvel jött ki Sándor Pál új filmje, a Vándorszínészek. A rendező azt mondja: a 19. századi történet csak kulissza.

"Én tulajdonképpen nem a vándorszínészekről készítettem filmet, hanem a vándorszínészeket használtam fel, mint egy olyan világot, amely nagyon hasonlít az én vágyaimhoz. Tulajdonképpen egy kulissza, de sokkal nagyobb szabadságot ad, mintha mai színészekről csináltam volna filmet" - mondta a rendező.

Martinovics Dorina, Hegedűs D. Géza, Gáspár Sándor és Rudolf Péter mellett számos fiatal színész játszik az alkotásban, köztük Mohai Tamás és ifjabb Vidnyánszky Attila.

Sándor Pál azt mondja: őt elsősorban az emberi kapcsolatok érdeklik, s mint minden filmje, ez is igazából róla szól.

"A színészeknek az a dolguk az életben, hogy az embereket megsirassák, megnevettessék, van egy olyan mániájuk, hogy valami adni akarnak az embereknek. Azt is mondhatom, hogy ez az én dolgom az életben" - mondta Sándor Pál.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×