INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Borbély Alexandra sokkos állapotba került

Infostart
Borbély Alexandrának fájdalmat okozott az izgalom - a színművész erről a TV2 műsorában beszélt, visszaemlékezve az Európai Filmakadémia díjátadó ünnepségére.

„Azt éreztem, hogy nagyon-nagyon szorít az öv és fáj a hasam, és hogy most valami lesz. Éreztem, hogy valami történni fog” – így emlékezett vissza Borbély Alexandra Azurák Csaba műsorában azokra a pillanatokra, amikor várta, hogy kinek a nevét mondják majd ki az Európai Filmakadémia díjátadó ünnepségén. A legjobb európai színésznőnek járó díjat végül ő kapta, a Testről és Lélekről című filmben nyújtott alakításáért. A díjátadón aztán nem tudta elmondani előre megírt beszédét, annyira zokogott a színpadon.

Az ünnepségről készült felvételeket sem nézi meg szívesen – mondta a TV2 stúdiójában. „Az ember fejében megvan, hogy ez hogy történhetett. És már azt is elég nehéz feldolgozni, hogy nem volt ura önmagának.

Tulajdonképpen valamilyen sokkos állapotban voltam”.

A díjátadó előtt az Európai Filmakadémia egyik munkatársa tanácsokat adott neki, hogyan mondja majd el a beszédét, ha ő kapná meg a díjat. „Kibírod majd ezt a hatásszünetet, megtartod?” – kérdezte tőle a hölgy. Borbély Alexandra nevetve mesélte a stúdióban, hogy itt még magabiztosan rávágta a kérdésre a választ: „Persze”.

Európa legjobb színésznője arról is beszélt Azurák Csaba műsorában, hogy eddig elkerülték a díjak. Főiskolásként egyik osztálytársával rendszeresen mondogatták egymásnak, hogy „mi olyanok vagyunk, akik nem fognak díjakat kapni, tudod, ez benne van az auránkban”.

Az Európai Filmakadémia díja előtt Borbély Alexandra Vastaps-díjat kapott Szirtes Ágival megosztva, az Ahol a farkas is jó című színdarabban nyújtott alakításáért.

Amióta megkapta a díjat, keresték Csehországból, Szlovákiából is. Borbély Alexandra szlovákiai magyar családban született, mint mondta: „nekem ez jó érzés, hogy két kultúrának is a részese lehetek”.

Azzal, hogy a Testről és Lélekről című film kaphat-e Oscar-díjat Amerikában, saját bevallása szerint nem foglalkozik. Azt viszont elárulta, hogy a film producere nagyon bizakodó, és szerinte a legjobb öt közé biztosan bejut a film.

A címlapról ajánljuk